Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αντιδήμαρχος Μπέγκας, τώρα και πρόεδρος

Θωμάς Μπέγκας, μηχανολόγος μηχανικός, με αρμοδιότητες: Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου εκτός της συντήρησης των κάθε είδους τεχνικών έργων του Δήμου (κτιριακών, οδοποιίας, υπαίθριων χώρων), της μελέτης, του σχεδιασμού και της εκτέλεσης έργων και συντήρησης πρασίνου, της συντήρησης έργων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας του δήμου και της διαχείρισης των κοιμητηρίων, Την Πολιτική προστασία στο επίπεδο του Δήμου, Την προστασία και αναβάθμιση του τοπικού, φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και τη ρύθμιση των σχετικών δραστηριοτήτων.

Επειδή ακούστηκε πολύ το όνομα του κυρίου αντιδημάρχου αυτές τις μέρες, να θυμηθούμε τις αρμοδιότητές του. Κι επειδή ως φαίνεται τα κατάφερε μια χαρά στα πιο πάνω καθήκοντά του στην πόλη μας, και του περισσεύει και χρόνος, είπε να ασχοληθεί με τον φάκελο διαχείρισης στερών αποβλήτων για ολόκληρο το νομό.

Και μιας που τον έφερε η κουβέντα, ας δούμε τι κατάφερε σε μόλις έξι μήνες ο κύριος αντιδήμαρχος, όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε με τον πρώτο (και τελευταίο;) απολογισμό των Νέων Ιωαννίνων:

"Ο τομέας της καθαριότητας είναι από τους πλέον ευαίσθητους και κρίνεται καθημερινά. Κατά τους πρώτους έξι μήνες, επανήλθε στην υπηρεσία το προσωπικό που είχε μεταφερθεί σε άλλους τομείς του Δήμου, έγινε συνολικός επανασχεδιασμός με κριτήριο την ίση παροχή υπηρεσιών σε όλες τις συνοικίες της πόλης και υλοποιήθηκαν δράσεις στοχευμένες όπως σε σχολεία και σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι στο διάστημα αυτό, άνοιξε για το Δήμο Ιωαννιτών ο φάκελος «Ανακύκλωση».
Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την έκδοση άδειας αποκομιδής απορριμμάτων, την οποία δεν διέθετε ο Δήμος Ιωαννιτών. Με την διασφάλισή της, ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουμε να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση στο ΕΣΠΑ ώστε να ανανεώσουμε τον στόλο του Δήμου και να προμηθευτούμε σύγχρονα μέσα που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Ο Δήμος παρακολουθεί και συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού, όπως και στις διαδικασίες χωροθέτησης του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.
Το πρόβλημα της αποκομιδής στις δημοτικές ενότητες αντιμετωπίστηκε με την ανάθεση σε ιδιώτες, σύστημα που είχαν επιλέξει και στο παρελθόν οι τότε δημοτικές αρχές.
Στις προτεραιότητες του τομέα είναι η χωροθέτηση δεύτερου εργοταξίου, ενώ σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία σχεδιάζεται στο πλαίσιο του έργου των πεζοδρομήσεων του κέντρου της πόλης, ένας σύγχρονος τρόπος αποκομιδής στο όριο του έργου αυτού. Το έργο θα είναι πιλοτικό με στόχο την επέκτασή του."

Και τέλος το προσωπικό προεκλογικό μήνυμα του κύριου αντιδημάρχου, για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα του νέου προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Ιωαννίνων:

"Η αγάπη μου για την πόλη στην οποία γεννήθηκα και ζω, προσδιορίζει την ενεργό συμμετοχή μου στην προσπάθεια που κάνει η παράταξη – Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – για να αλλάξουμε την πόλη μας, ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας.
Η πολυτέλεια του χαμένου χρόνου δεν υπάρχει πια για κανέναν μας."





Δεν υπάρχουν σχόλια: