Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Έρχονται τουρίστες!

Πρόσφατοι τίτλοι τοπικών μέσων: "Η Περιφέρεια αρωγός της ανάπτυξης της Κρουαζιέρας στην Ήπειρο". "Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου η τουριστική αγορά της Σερβίας". "Η Περιφέρεια Ηπείρου στην Τουριστική Έκθεση στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας". "Σημαντικό βήμα για την προβολή της Ηπείρου η επίσκεψη στο Ισραήλ". "Ενθαρρυντικά μηνύματα για την τουριστική συνεργασία της Ηπείρου με το Ισραήλ". "Στη Διεθνή Έκθεση του Τελ – Αβίβ μετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου". "Στους χρυσούς προορισμούς η πόλη των Ιωαννίνων". Και άλλα πολλά φυλλάδια.

Και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.
Ο πρώτος Ισραηλινός τουρίστας είναι ήδη καθ' οδόν. 


Ο Sacha Noam Baron Cohen έρχεται στα Γιάννενα.
Ίσως προλαβαίνουμε μέχρι την πρώτη άφιξη, να διορθώσουμε την επίσημη τουριστική προβολή της περιφέρειάς μας στο δίκτυο, το πεντάγλωσσο, αστείο EPIRUSDISCOVER, το οποίο προτείνει να ταξιδέψετε στα Γιάννενα με Ολυμπιακή και Aegean (!!) ενώ ενημερώνει για τα δρομολόγια των πλοίων στην Ηγουμενίτσα που έγιναν το 2006 (!!).  Περιττό να πούμε πως το περιεχόμενο των σελίδων είναι τουλάχιστον για γέλια, κυρίως το ξενόγλωσσο, και δεν έχει επικαιροποιηθεί από το 2006. Να φανταστείτε κύριε Καχριμάνη, δεν περιέχει ούτε τις τουριστικές επιχειρήσεις της οικογένειάς σας στην πόλη.

  

Ίσως προλαβαίνουμε να διορθώσουμε και τον Νέο XENAGOS.IOANNINA.GR, μία υπερσύγχρονη εφαρμογή περασμένης δεκαετίας, για την οποία τόσα έχουν γραφτεί, η οποία δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα. 


Κι άλλα πολλά πιθανόν να μπορούν να γίνουν γρήγορα, τα παραπάνω όμως βγάζουν μάτι! Αν σας φαίνεται πολύ πολύ δύσκολο, στείλτε μας τους κωδικούς να το κάνουμε εμείς...

Δεν υπάρχουν, είναι εμπνευσμένες όμως από τα σημερινά Νέα Γιάννενα.
Σε μια άλλη πόλη ίσως, θα διαμαρτύρονταν εντόνως ο σύλλογος διδασκόντων ξένων γλωσσών ή ο σύλλογος μεταφραστών για τα ξενόγλωσσα κείμενα. Ο σύλλογος εταιριών πληροφορικής ή ο σύλλογος μηχανικών πληροφορικής θα διαμαρτύρονταν για το χάλι των εφαρμογών. Ο σύλλογος επαγγελματιών τουρισμού θα είχε ξεσηκωθεί, ενώ και οι σημερινοί τουρίστες θα δημοσίευαν τα παράπονά τους σε σχετική υπηρεσία.

4 σχόλια:

Δημιουργός είπε...

Καλησπέρα σας,

Είμαι ο δημιουργός του Ντισκόβερ και του Ξαιναγώς. Θα ήθελα να σας αναφέρω πως τα δύο συστήματα βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και δεν είναι σωστό αυτό που λέτε.

Επίσης, πήραμε ένα σκασμό λεφτά γι' αυτές τις μαλακίες και δεν πρέπει να γελάμε στα μούτρα του κοσμάκη που τα πληρώνει. Να έχουμε κι ένα τακτ...

Τέλος, συνεχίστε να γράφετε αυτά που γράφετε. Γελάμε πολύ. Ιδίως με το τεράστιο κίνημα πολιτών που πάει να δημιουργηθεί και μας έχει τρομάξει όσο δε φαντάζεστε. Μάλλον θα χάσουμε όλα μας τα προνόμια και δε θα ξαναπάρουμε φράγκο από προγράμματα, αναθέσεις κλπ.

Ororra είπε...

Θα ήθελα να συγχαρώ το "δημιουργό της αιχμής της τεχνολογίας". Ενδεχομένως θα έπρεπε να τον στήσουμε στο κέντρο της πλατείας για να τον βλέπουν όλοι οι χρήστες των ιστοσελίδων του που θα επισκέπτονται την Περιφέρεια της Ηπείρου για να γελάνε κι αυτοί μαζί του.
Επίσης να μπορεί ο κοσμάκης που τον πλήρωσε περνώντας μπροστά του να τον φτύνει με την άνεσή του.
Αγαπητέ δημιουργέ, μάλλον εσύ δεν έχεις τακτ γιατί αυτή τη στιγμή αν είχες έστω και λίγη αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να ντρέπεσαι και να κρύβεσαι.

...Ατακαδόρ είπε...

Ομπρέλλα, άσε τα σκάρτα!

1. Η ταμπέλλα του μουστακαλή άνεργου νέου έγραφε:
«Θα ΔΟΥΛΕΥΩ 8ωρο ΜΟΝΟΝ για ΦΑ'Ι' και ΥΠΝΟ»
και σύ την τροποποίησες για να τον παρουσιάσεις ως τουρίστα.

2. Αυτή την μ - - - - - ια περί ρομπότ τι την θέλεις;;; Και μάλιστα σε διπλή κακογραφία για να βγάζουμε τα ματάκια μας;;;
Εφτά χρόνια που συμμετέχω σε καμμιά 20ριά μπλογκ δεν έμαθα για καμμιά επίθεση "ρομπότ", εσύ έμαθες;;;
Τί είδους «ασφάλεια» παρέχει που να αξίζει την ταλαιπωρία μας;;;
Μήπως απλώς είναι μιά φτιάξη της γκουγκλίου πολυεθνικής για να δείξει ότι παρέχει «ασφάλεια» στους χρήστες;;;
Όπως εδώ και κάμποσο καιρό ζητάει συνέχεια τον αριθμό του κινητού μας για «ασφάλεια» επίσης...

3h anti-robotikh prospatheia

Πέρα βρε έχει είπε...

Ατακαδόρ,
1. στην πόλη μας προσεχώς
2. αυτό με το ρομπότ δεν το κατάλαβα, ποιο ρομπότ και ποια επίθεση;