Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μοιραίοι για τη λίμνη οι εμπλουτισμοί

"...όμως μελέτες του Φορέα και του Πανεπιστημίου κατέδειξαν, ότι οι εμπλουτισμοί αυτοί στάθηκαν μοιραίοι για την εξέλιξη του φυσικού οικοσυστήματος της λίμνης.

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, Π. Τσουμάνης πριν μία εβδομάδα.


Μέχρι σήμερα δεν έχει επέμβει Εισαγγελέας να ερευνήσει το θέμα. Και ούτε φαίνεται να ασχολείται κανείς. Όχι, δε θα λογοδοτήσει κανείς υπεύθυνος για τους καταστροφικούς εμπλουτισμούς. Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα...

Καλό μήνα!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Σχετικά παλαιότερα άρθρα

Πόλεμος για τον κυπρίνο στη λίμνη Ιωαννίνων
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=122046

Ανεπιθύμητος ο κυπρίνος στη λίμνη των Ιωαννίνων
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=3890787&tag=8334

Unknown είπε...

Το πρόβλημα της κοινωνίας μας, η απαξίωση της νηφάλιας επιστημονικής άποψης για χάρη προσωπικών, κομματικών συμφερόντων...

Από τα ανωτέρω ρεπορτάζ ««Οι άνθρωποι είναι ανίδεοι», είπε για τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής ο πρόεδρος της ΔΕΛΙ και πρόεδρος της κοινότητας Νήσου Ιωαννίνων Γιώργος Τζιαφάς, υποστηρίζοντας πως «κρίνουν μόνο από το τι γράφουν τα βιβλία, χωρίς να έχουν επισκεφθεί τη λίμνη».
«Το οικοσύστημα της λίμνης είναι σε άριστη κατάσταση, καλύτερη από ποτέ τα τελευταία χρόνια, και σ' αυτό συνετέλεσε και ο κυπρίνος», υποστήριξε ο ίδιος, ο οποίος κλήθηκε αλλά δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής.
Υπέρ της συνέχισης του εμπλουτισμού τάχτηκε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ιωαννιτών Ν. Γκόντας, ο οποίος θα φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που αναμένεται «καυτή»»

Χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα τα πολιτικά πρόσωπα απορρίπτουν την επιστημονική άποψη γιατί απλώς δεν τους βολεύει...