Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Της κακοκαιρίας

Καθώς ετοιμαζόμαστε να δεχτούμε τα απανωτά κύματα τουριστών, με τόσα τουριστικά φυλλάδια που μοιράζονται, θέλουμε να συμβάλουμε με κάποιες τουριστικές οδηγίες:

Με την κακοκαιρία λοιπόν, ιδίως με τον δυνατό άνεμο η λίμνη μας αποκτά άλλο πρόσωπο, άγριο και ενδιαφέρον. Κύματα σηκώνονται και προσπαθούν να βγουν στη στεριά. Μια βόλτα στο Μώλο με καλό ντύσιμο, μπορεί να γεμίσει εύκολα τη μνήμη της φωτογραφικής μηχανής.
Θα σας εντυπωσιάσει το ναυτικό δέσιμο με περίπλοκους ναυτικούς κόμπους που μόνο οι ναυτικοί μπορούν να δέσουν, πλοίων με τα κοντινά πλατάνια. Δε συναντάται κάτι παρόμοιο πουθενά στην Ευρώπη. Μόνο στην πόλη μας. Έχετε το νου σας μόνο μη σκοντάψετε στο ναυτικό αυτό σχοινί.


Αν είστε τυχεροί και έχει προηγηθεί βροχόπτωση, θα μπορέσετε να βγάλετε ωραίες φωτογραφίες με αντανακλάσεις στην περιοχή της πύλης του Κάστρου δίπλα στην Κυρα-Φροσύνη. Τα νερά αναβλύζουν από ειδικό φρεάτιο αποχέτευσης, για το σκοπό αυτό και απλώνονται στον δρόμο. Έχετε το νου σας μη πατήσετε τα νερά γιατί δεν είναι καθαρά, θα το καταλάβετε άλλωστε από τη μπόχα.


Τέλος θα ενημερωθείτε για τη δύναμη και την κατεύθυνση του ανέμου από τις καινοτόμες ανεμοδούρες των Νέων Ιωαννίνων που βρίσκονται σε όλη τη διαδρομή. Μία ιδέα των αρμόδιων αντιδημάρχων, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για ορισμένα θέματα αντί του δημάρχου. 




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες οι επισημάνσεις σας αλλά παραλείψατε να γράψετε και για τις δεκάδες λακκούβες που "στολίζουν" τους δρόμους της πόλης καθώς και για τα ιδιαίτερα επικίνδυνα ανοίγματα στην άσφαλτο στα σημεία που πέρασαν οι γραμμές της τεχνολογίας και τα έκλεισαν προφανώς με "σάλιο". Αλήθεια οι αρμόδιοι δεν θα πρέπει να πίασουν απο το λαιμό τον εργολάβο? Η περιμένουν να σκοτωθεί κανένας δικυκλιστής για να κινητοποιηθούν?