Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Βόλτα στην Κουντουριώτη

Είναι ωραίες οι πρωινές βόλτες στην πόλη μετά τη βροχή. Από τους ομορφότερους δρόμους, η οδός Κουντουριώτη. Κομμάτι της ιστορίας των Ιωαννίνων.

Της παλαιότερης, αλλά και της σύγχρονης. Σπίτια ρημαγμένα και σπίτια περιποιημένα δίπλα δίπλα. Και αυτοκίνητα, πολλά αυτοκίνητα. Μαζί με τα σκουπίδια ολοκληρώνουν το σκηνικό των σύγχρονων Ιωαννίνων.

Καθημερινές εικόνες η κατάληψη των πεζοδρομίων από ΙΧ. Μία μητέρα μόλις ανέβασε το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο για να πάει μία επίσκεψη με την κορούλα της. Είχε κάνει την αρχή ένα τζιπάκι πιο μπροστά. Ο πεζός αδιαμαρτύρητα κατέβηκε στο δρόμο. Και το όμορφο κοριτσάκι αποτυπώνει την εικόνα:
Έτσι πρέπει να είναι. Τα πεζοδρόμια είναι μεγάλα για να μπορεί να παρκάρει η μαμά, και όταν έχει πολλά αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, οι άνθρωποι περπατάνε στο δρόμο.

Λίγα μόλις μέτρα πιο πέρα, ένα αδέσποτο σκυλάκι γευματίζει δίπλα από ένα κάδο απορριμάτων μονίμως ξεχειλισμένο από γεμάτες σακούλες. Σε λίγο θα έρθουν και οι υπόλοιποι αδέσποτοι φίλοι του. Η μεγαλύτερη αγέλη αριθμεί γύρω στα 25 μέλη.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Για το που μπορούν να φιλοξενηθούν αδέσποτα ζωάκια με ρώτησαν οι φίλοι μου από την Πολωνία Jacek και Kaja που ζούνε στην πόλη μας
http://mikrosmezes.blogspot.com/

H ανέγερση του κτιρίου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, με το οποίο αναμένεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδέσποτων, ξεκίνησε στα Ιωάννινα το Καλοκαίρι και δεν είναι ακόμη έτοιμο.

http://www.neoiagones.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5030

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το άσχετο του θέματος αλλά το είδα στον "Η.Α" και τρελάθηκα.. δεν πιστεύω να του περάσει ..ας κάνουμε κάτι επιτέλους



«Πάλι θα κόψεις τα δένδρα;»

ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ!
Για προτομές ξεκίνησαν να μιλάνε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και τελικά φθάσαμε να μάθουμε ότι τα δένδρα γύρω από το Ρολόι κινδυνεύουν κι αυτά από τον Γιώργο Ανυφαντή, δημοτικό σύμβουλο που έχει κλαδέψει δίκαια και άδικα δένδρα σε όλη την πόλη. Μέχρι και ο ίδιος ο δήμαρχος μόλις άκουσε τα σχέδια του κ. Ανυφαντή αναφώνησε: «πάλι θα κόψεις;», προκαλώντας άφθονο γέλιο απ’ όλες τις πλευρές των εδράνων. Ο υπεύθυνος πρασίνου, αφού ξεπέρασε τον αρχικό του εκνευρισμό, είπε ότι τα δένδρα έχουν ψηλώσει πολύ και πρέπει να μεταφυτευθούν για να φαίνεται το Ρολόι αφού είναι μνημείο της πόλης.