Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ε.Σ.ΠΑ.

Έδωσε Συνέντευξη ο ΠΑνοζάχος.
Και μας ανακοίνωση τη λήξη του Γ'ΚΠΣ,
την έναρξη της παράτασης του Γ'ΚΠΣ,
αλλά και την έναρξη της κανονικής περιόδου του ΕΣΠΑ.
Απόλυτη ικανοποίησή, δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ, ενώ ικανοποιήθηκαν απόλυτα τα αιτήματα των φορέων!

Για το ΕΣΠΑ επιπλέον ανακοίνωσε τους τομείς, στους οποίους θα μοιραστούν τα εκατομμύρια τους επόμενους μήνες. Λεπτομέρειες εδώ.

Πριν τον καλέσει όμως ο πρωθυπουργός, να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διαφορετικό πόστο, είμαστε σίγουροι πως θα κάνει κάτι ακόμη:
Θα παρουσιάσει δημόσια δύο εκθέσεις.

Η πρώτη θα αφορά την υλοποίηση του Γ'ΚΠΣ, η οποία θα αναρτηθεί στη σελίδα της περιφέρειας ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν τα ακριβή στοιχεία τα οποία οδήγησαν σε αυτή την ομολογουμένως απόλυτη ικανοποίηση.
Θα μας παρουσιάσει τα έργα που υλοποιήθηκαν, τα ποσά, τους φορείς, τους πολίτες που ωφελήθηκαν, τους στόχους που εκπληρώθηκαν. Με λεπτομέρειες, πίνακες, διαγράμματα, χάρτες, γραφήματα. Και φυσικά τα συμπεράσματα από όλη αυτή την προσπάθεια: Πού βρίσκεται σήμερα η Ήπειρος σε σχέση με χτες.

Η δεύτερη θα αφορά τον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ. Πολίτες και φορείς θα θέλουν να μάθουν πώς και γιατί προέκυψαν οι συγκεκριμένοι τομείς και τα συγκεκριμένα ποσά τα οποία θα μοιραστούν. Ποιες είναι οι ανάγκες που καταγράφηκαν, ποια στοιχεία λήφθηκαν υπόψη, ποιες είναι οι προτεραιότητες, ποιοι είναι οι νέοι μας στόχοι.

Όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα για μία σύγχρονη διοίκηση και πιστεύουμε πως είναι θέμα χρόνου η δημοσιοποίησή τους.

Έτσι θα σωπάσουν επιτέλους και κάποιες λίγες φωνές, που μιλάνε για σκόρπισμα του Γ΄ΚΠΣ σε άπειρα, ανούσια, ημιτελή, σκόρπια, κακότεχνα, ανεπίκαιρα, μη λειτουργικά, ασύνδετα, απαρχαιωμένα ως επί των πλείστον έργα, τα οποία ωφέλησαν μόνο τους δεκάδες τοπικούς άρχοντες δίνοντάς τους λίγη ευρωπαϊκή αίγλη.
Ή φωνές που ισχυρίζονται πως και το ΕΣΠΑ θα εξατμιστεί με τον ίδιο τρόπο, μετατρέποντας τα εκατομμύρια σε διαπλατύνσεις επαρχιακών δρόμων, σε όλη την επικράτεια και περιμένουν τα πρώτα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ για να δικαιωθούν.

Εσείς, κύριε Πανοζάχο θα τους αποστομώσετε όλους αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: