Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Η αγέλη των αδέσποτων

Φίλος της εκπομπής, επισκέπτης στην πόλη μας την περασμένη Κυριακή, μας έστειλε το παρακάτω απόσπασμα βίντεο:



Να προσθέσουμε και τη μαρτυρία της (ή του) Β.Α. από το χθεσινό οπισθόφυλλο του Ηπειρωτικού Αγώνα:

Τα αδέσποτα
ΟΣΟΙ κυκλοφόρησαν χτες στο κέντρο, δεν μπορεί να μην πρόσεξαν τη μεγάλη αγέλη σκυλιών. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τα σκυλιά να κάνουν «κατάληψη» στη διασταύρωση των κεντρικών φαναριών στην πλατεία, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες τα είδαν μετά να βολτάρουν στον Μώλο και να γαυγίζουν έντονα σε περαστικούς και σε αυτοκίνητα. Δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που παρά τα φιλοζωικά συναισθήματά τους ανησύχησαν μήπως τα αδέσποτα επιτεθούν σε κάποιον και απευθύνθηκαν στο «100». Οι αστυνομικοί, με τη σειρά τους, παρέπεμψαν τους πολίτες στο τηλέφωνο του Δήμου: 26510 75555, αφού τους διαβεβαίωσαν πρώτα ότι λειτουργεί όλες τις ώρες (έτσι τους είχαν πει προφανώς).
Πολίτης που τηλεφώνησε στην εφημερίδα, κατήγγειλε όμως ότι στο τηλέφωνο αυτό δεν
απαντούσε κανείς. Κι όντως. Μετά από αρκετές προσπάθειές μας, τελικά το τηλέφωνο το σήκωσε ένας εργαζόμενος, για να μας πει ότι τηλεφωνούμε στην «αποκομιδή των σκουπιδιών».
Τα σκουπίδια απέχουν όμως πολύ από τα αδέσποτα σκυλιά. Για τα μεν πρώτα υπάρχει κάποια φροντίδα, για τα μεν δεύτερα καμία. Β.Α.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αδιάφοροι δήμαρχοι και κάθε λογής παρατρεχάμενοι..πολίτες φοβισμένοι,παθητικοί,καημένοι..ποιος να ασχοληθεί με τα αδέσποτα..μόνον αν δαγκώσουν κανα-δυο μπορεί να γίνει θέμα.. τώρα προέχει να κόψουμε τα δέντρα γύρω από το ρολόι για να φαίνεται λέει καλύτερα.. γιατί το κρύβουν.. σε πόλεις όπου έστω και ένα δέντρο αποτελεί απειλή οι πολίτες της είναι άξιοι της μοίρας τους και αυτών που τους διοικούν

alexis είπε...

δυστυχως τα σκυλακια δεν προλαβαν να δαγκωσουν(και δεν νομιζω οτι θα το εκαναν)για να γινουν θεμα. eγιναν αρνητικη ειδηση αδικαιολογητα, οσοι ζουμε στην πολη ξερουμε οτι δεν εχουν πειραξει ΚΑΝΕΝΑ, και δυστυχως αποτελεσμα αυτης της δημοσιοτητας(μια μερα μετα τη δημοσιευση) ηταν τα τρια τουλαχιστον νεκρα σκυλια την τεταρτη το βραδυ στο κεντρικοτερο σημειο της πολης απο φολα. ντροπη σε ολους μας.

Υ.Γ. αραγε θα βρεθει καποιος να μας πει ποιος αρωστημενος εφκεφαλος το εκανε? δεν μπορει δεκα το βραδυ στο κεντρο της πολης να περεσε απαρατηρητος...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα.
Δεν είναι τα αδέσποτα το πρόβλημα λέω εγώ. Το πρόβλημα είναι οι σπιτωμένοι γάτοι του ύστερου πασαλικίου των Ιωαννίνων, τα παπαγαλάκια (κυανού, πράσινου και ερυθροροδαλού χρώματος), τα εξημερωμένα τρωκτικά των διαδρόμων - αυτά με τα κόκκινα μάτια του αρχέγονου φόβου - εκεί αναζητείστε το πρόβλημα και την λύση του.
Δυστυχώς κάποιοι φίλοι που στιχοθετούν στο ιστολόγιο αυτό (που όμως θα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί τους το αίτημα της φιλοκαλίας) αρνούνται να αποδεχτούν τον μέγα κίνδυνο που βυσσοδομεί παντού και πάντοτε:
Τον ασπάλακα της μικρομεγαλούπολης.
Προτείνω λοιπόν στο όνομα της αδιαφιλονίκητης ποντικοκάθαρσης, την εξόντωση της λαίλαπας αυτής μέσω προκυρήξεως η οποία θα ορίζει αμοιβή για κάθε κοψονούρη λιγδιάρη που θα συλλαμβάνεται πάραυτα και θα τιμωρείται δια ισοβίου στερήσεως του μηρυκασμού των εντοσθίων του (ως γνωστόν, ο εν λόγω ασπάλαξ, ανήκει στην κατηγορία των αυτοπαθών μηρυκαστικών. Χαρακτηριστικό του δε, είναι η στροφή του προς ομοειδή ή αλλότρια είδη μόλις σιχαθεί τις μπόλιες του).

Τέλος, θα ήθελα να μεταφέρω τους χαιρετισμούς μου προς τον τλήμονα αλεξιβρόχιο του παρόντος ιστολογίου, τον alexis, την areth, τον anonymous-anonymous, τον kostas sakkas (έστω και αν κάνει χρήση ψευδωνύμου - εν αντιθέσει με ημάς τους υπολοίπους),τον σάντογκολντ με τα ωραιότατα άσματά του.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορεί το απόφθεγμα: "Καταλαβαίνεις τον πολιτισμό ενός λαού από τις τέχνες και από το πως συμπεριφέρεται στα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου..." ή κάπως έτσι τέλος πάντων.
Στα Γιάννενα πιάσαμε πάτο...

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι στα Γιάννενα έχουμε καλά σκυλάκια και δεν δαγκώνουν.. ίσως και να μας αρέσει να τα καμαρώνουμε καθώς περνούν κοπάδια .. μπορεί να μην έχουμε και παιδιά για να τα αφήσουμε στα πάρκο ή στην πλατεία να παίξουν με τα σκυλάκια- μιας και είμαστε από τους τελευταίους νομούς σε γεννήσεις- μπορεί και να προτιμάτε τα σκυλιά σε αγέλες, αλλά στο σπίτι ή στο εξοχικό μας δεν τα παίρνουμε - το πολύ πολύ να τους πετάξουμε κανένα κόκαλο από τα πα-ι-δάκια που καταβροχθίζουμε..από βρωμιά δεν χαμπαριάζουμε ούτως ή άλλως με μια χαβούζα δίπλα στο Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο είμαστε δεκαετίες τώρα και το σκουπιδαριό περισσεύει κάθε μέρα στην πόλη- αλλά μη μας έπιασαν και οι ευαισθησίες μας ξαφνικά για τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου όταν καμαρώνουμε τους Πακιστανούς οι οποίοι σε καθεστώς σύγχρονης δουλείας καάνουν λαμπίκο τις τζιπούρες μας..και μη μου πείτε ότι βοηθάμε τα παιδιά που έχουν δίπλα μας ανάγκη..α, κανα σκυλί μπορεί να ' χουμε στο μπαλκόνι μας έτσι για να 'μαστε και στη μόδα, σαν μικροαντικείμενο του νεοπλουτισμού σας δηλαδή.. όπως και να' χει πάντως από μπλα- μπλα και συμβολισμούς μια χαρά τα πάμε..τι κρίμα, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα να μη να κάνουμε και κάτι για να δώσουμε λύσεις πριν να είναι αργά για σκυλιά η έστω και για ανθρώπους..