Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Με τους αθλητές στο δρόμο

Πριν ολίγες ημέρες ο Νικόλας ο Γκόντας με τον Βασίλειο τον Μάντζιο εβράβευσαν τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων σε μία όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Νικόλας ο Γκόντας, αφού συνεχάρη τους αθλητές για τις επιτυχίες τους, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι για τις επιτυχίες σας και δε μπορούμε παρά να συγχαίρουμε το Ν.Ο.Ι. για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια και διατηρείται στην κορυφή. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα είναι πάντα στο πλευρό σας και θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή».

Την άλλη ημέρα το πρωί οι αθλητές συγκινημένοι από τα συγκινητικά λόγια του εμφανώς συγκινημένου Δημάρχου, βγήκαν όπως κάθε μέρα στη λεωφόρο Παπανδρέου για το καθιερωμένο ζέσταμα.

Οι αθλητές μας έχουν την τύχη να τρέχουν σε ειδικό τάπητα, ειδικής ασφάλτου, δίχως σφάλματα, με ειδικά εμπόδια κατά μήκος της διαδρομής, ενώ διερχόμενοι οδηγοί μπορούν να τους θαυμάζουν σχεδόν αγγίζοντάς τους με το φτερό ή τον καθρέπτη του ΙΧ τους.

Για το σκοπό αυτό δεν έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια σε μεγάλο μήκος της λεωφόρου, ενώ όπου ξέφυγαν λίγα μέτρα πεζοδρομίου, καταλαμβάνονται άμεσα από σταθμευμένα αυτοκίνητα ή μεταλλικά βαρέλια.

Τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων τους βλέπουμε όλοι κάθε μέρα και αν κοιτάξουμε λίγο πιο προσεχτικά, θα δούμε καθαρά στο πλευρό τους: το Δήμο Ιωαννιτών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που, μαθητής ακόμη και υπό τις οδηγίες του δραστήριου καθηγητή της γυμναστικής κ. Πετρόπουλου, διανύαμε τροχάδην εγώ και οι συμμαθητές μου την απόσταση Λιμνοπούλα-Πέραμα. Χρησιμοποιήσουμε ακριβώς τα ίδια στενά πεζοδρόμια, ωστόσο κάτω από συνθήκες πολύ χαλαρής κυκλοφορίας οχημάτων.
Μεγαλώνοντας και θέλοντας (σε περιόδους καλοκαιρινού οίστρου για να εξηγούμαι) να επαναλάβω το ίδιο εγχείρημα μόνος ή με φίλους, διαπίστωσα πόσο δύσκολη εάν όχι ακατόρθωτη είναι αυτή η απλή δραστηριότητα.
Έτσι παραμένει η κατάσταση τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια. Τα ίδια πεζοδρόμια για πεζούς, δρομείς και ποδηλάτες (!) η επικίνδυνη στενωπός στο ύψος του Αγίου Νικολάου Κοπάνων και στο 9ο Δημοτικό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, οι διαβάσεις που μόνο στη φαντασία των ιθυνόντων υφίστανται (κυρίως όταν μετρούν κουκιά – αγανακτισμένους γονείς από το 9ο).
Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, ο κ. Πετρόπουλος έχει προοδεύσει στον επαγγελματικό στίβο και κατέχει τη θέση Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Ν.Ο.Ι. διήνυσε περιόδους δόξας, μεταλλίων, καταξίωσης σημαντικών αθλητών και πάλι περιόδους παρακμής και εγκατάλειψης.
Τα παιδιά όμως αυτά συνεχίζουν να τρέχουν ακόμη και τώρα, ενώ εμείς περνάμε με την τροχομανία μας από δίπλα, με τα δανεικά και υποθηκευμένα σύμβολα της υπεροχής μας, με την φλύαρη ανοησία μας.

Ανώνυμος είπε...

είμαστε σίγουρα για το Γκίνες της ντροπής..ίσως στον κόσμο να μην υπάρχουν άλλοι τόσο αδρανείς,φοβισμένοι,παθητικοί "πολίτες" από μας.. και το δούλεμα δούλεμα από τις τοπικές αρχές.. μπράβο μας και εις ανώτερα.

Ανώνυμος είπε...

Μια καλή διαδρομή θα ήταν παραλίμνια από τη λιμνοπούλα περιμετρικά της λίμνης, κάτω από το νέο ΚΤΕΛ στο μώλο στο dulac και επιστροφή. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση γιαυτή τη διαδρομή,η πρέπει να ανοιχτεί όπου υπάρχουν τυχόν εμπόδια ανάμεσα στη λιμνοπούλα και τα εστιατόρια της πλατείας Μαβίλη. Εκτός και αν υπάρξει ξανά πρόβλημα με τις πινακίδες του έργου.
Ετσι οι αθλητές δεν θάτρεχαν μέσα στα αυτοκίνητα και τα καυσαέρια