Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Πρωινός ψεύτικος λόγος

:-(
Τα Γιάννινα, πόλη για να ζεις! Το πρώτο θέμα του σημερινού Πρωινού Λόγου, μας ενημερώνει πως η πόλη μας είναι μία από τις 4 πόλεις στην Ευρώπη (σε δείγμα 357) με αύξηση πληθυσμού! Και αφού μας παρουσίασε το χαρμόσυνο τούτο γεγονότο, ξαναματα-έπλεξε το εγκώμιο του καλυτερότερου Δημάρχου όλων των εποχών, Νικόλα του Γκόντα του Α'.

Ας κάνουμε τον κόπο λοιπόν να επισκεφτούμε τη EUROSTAT, να αναζητήσουμε τη σχετική έρευνα.
Ναι, είναι αλήθεια, η eurostat μέτρησε την ποιότητα ζωής σε δείγμα 357 πόλεων της Ευρώπης (μαζί με λίγες της Τουρκίας). Δημοσίευσε τη μελέτη με τίτλο: The Urban Audit — measuring the quality of life in European cities. Συγγραφέας ο Berthold FELDMANN. Θα τη δείτε σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.

Πού είναι όμως τα Ιωάννινα οέοο;;
Διαβάζουμε πως 5 από τις 10 πόλεις με τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού ανήκουν στην Τουρκία, αν και η πρώτη πόλη είναι η Ολλανδέζικη Almere, η οποία δημιουργήθηκε μόλις το 1984 και αν τολμήσετε να μάθετε για την πόλη αυτή, θα νιώσετε πως στα Γιάννενα ζούμε ακόμη στην εποχή των σπηλαίων.
Στη θέση 4 που αναγράφεται στο φύλλο του Πρωινού Λόγου, βρίσκεται η πόλη Antalya (Αττάλεια) της Τουρκίας, η οποία φέτος διοργανώνει το 45ο φεστιβάλ κινηματογράφου "χρυσό πορτοκάλι" και το 4ο διεθνές ευρασιατικό φεστιβάλ κινηματογράφου!!

Μα, να και τα Ιωάννινα. Αναφέρονται στον τομέα της απασχόλησης. Οχτώ από τις 10 πόλεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά σε ελεύθερους επαγγελματίες είναι Ελληνικές: Λάρισα (35%), Καβάλα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Πάτρα, Βόλος, Ιωάννινα (27%), Θεσσαλονίκη. Να μη παραλείψω δε να πω, πως στα Ιωάννινα είχαμε φέτος και τη μεγαλύτερη αναβίωση εμποροπανηγύρεως στην Ευρώπη το "χρυσό στρινγκ".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το είπες στο κείμενό σου..στην εποχή των σπηλαίων..άρθρο της πλάκας από πληρωμένους γραφιάδες.. αλλά τόση διαστρέβλωση; τόσο ψέμμα;στα μάτια τους φαντάζουμε σαν σο΄πυπερ ηλίθιοι που ό,τι μας σερβίρουν το τρώμε, φαίνεται.. για να τους δημιουργηθεί όμως αυτή η εντύπωση μάλλον φταίμε και μεις λίγο..ας προσέχαμε

Ανώνυμος είπε...

εμένα μου άρεσε το σημείο που λέει και για το έργο του Γκοντα.

priceless