Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Με το ποδήλατο στο δρόμο

Μία υπενθύμιση προς τους κυρίους άρχοντες της πόλης μας και τον κύριο αντιδήμαρχο κυκλοφοριακών θεμάτων. Στα Ιωάννινα δεν κυκλοφορούν μόνο τα Cayenne των ιατρών, τα τζιπ των κυνηγών, οι κούρσες των εμπόρων αυτοκινήτων και ναρκωτικών, τα δεύτερα αυτοκίνητα των κυριών τους, τα μεγάλα λεωφορεία, και τα διάφορα φορτηγά.
Στους δρόμους των Ιωαννίνων κυκλοφορούν επίσης πολλά ποδήλατα!



Δε νομίζετε πως ήρθε ο καιρός να κάνετε κάτι και για αυτό το κομμάτι της κυκλοφορίας;
Να θυσιάσετε λίγες ακόμη θέσεις στάθμευσης οχημάτων υπέρ ενός σοβαρού ποδηλατοδρόμου ο οποίος θα ενώνει τα σχολεία της πόλης, τα πάρκα και το πανεπιστήμιο;
Να ορίσετε λίγα σημεία στάθμευσης ποδηλάτων;
Να αντικαταστήσετε τα κουφάρια των προς ενοικίαση ποδηλάτων στο "ρολόι" με καινούρια, ή να τα απομακρύνετε τουλάχιστον. Δε ντρέπεστε για την εικόνα που αντικρίζουν οι χρήστες του δημοτικού πάρκινγκ;

Σας ευχαριστώ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η νοοτροπια αυτων που περνουν αμαξι για να πανε στην πολη για να κανουν την δουλεια τους οσουν ποδηλατοδρομους να κανουμε δεν θα αλλαξει .. παλι τα τζιπια τους και τα μερκεντε θα περνουν . και να ρωτησω κατι αλλο η ηδη πηγμενη δωδωνης αντεχει ποδηλατοδρομο ?? κανουμε πλακα ετσι ?
ειδικα η καθοδος απογευμα ειναι μαρτυριο ... ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΑΡΚΙΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΑΑΑ ... ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ... ΚΥΡΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

όόχι κύριοι..πρώτα οι συγκοινωνίες πιο γρήγορες και συνεπείς, μετά οι ποδηλατόδρομοι και ό,τι περισσέψει να το δώσουν προς χρήση από τα ι.χ Αν δεν εξοβελιστούν εντελώς τα ι.χ από το κέντρο της πόλης η κατάσταση όλο και θα χειροτερεύει.. μα καλά δίπλα μας δεν βλέπουμε τίποτε ; οι πόλεις πεζοδρομούνται , σε κάποιες η κυκλοφορία σε ώρες αιχμής είναι δωρεάν (προχθές διάβασα για τη Δράμα),και μεις ακόμη στη στρούγκα αγναντεύουμε τα προβατάκια στο απέναντι βουνό;
η νοοτροπία (το βρήκαμε τώρα) δεν αλλάζει από μόνη της , κάποιοι πρέπει να τους την αλλάξουν..και μεις γιωταχήδες είμαστε αλλά λέμε τι πρέπει να γίνει..

Umbrella είπε...

Τα συνηθισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης μας, έχουν λυθεί από καιρό σε αντίστοιχες πόλεις του κόσμου. Υπάρχουν λύσεις να επιλέξουμε.
Η πόλη δείχνει πως θέλει το ποδήλατο. Ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε χρόνο.
Κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν επιτέλους.

Σχετικά με τη Δωδώνης, καταργώντας όλες τις θέσεις στάθμευσης της καθόδου, έχεις ένα πανέμορφο και λειτουργικό ποδηλατόδρομο στο κέντρο της πόλης στο άψε-σβήσε!

Ανώνυμος είπε...

Ω μωρέ καμάρια! Τι μπαλαλάτε, ο ένας έτσι, ο άλλος αλλιώς. Κατσείτε φρόνιμα ωρέ λέμε...
Για δε θαυμάζετε το παιδόπ'λο που έχει ΚΟΤΣΙΑ και νιάτα και κάνει αυτό που θάπρεπε να κάνουν όλα τα μαξούμια σ' αυτή εδώ την πόλη με τσ πατεράδες και με τσ μανάδες αντάμα.
Άιντε χαϊβάνια με συγχύσατε και θα πάω με την κούρσα 10 μέτρα δρόμο να πιώ ρακές ένα περίδρομο.