Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Γνωρίστε τον Γιώργο Μακρή

Ας σας γνωρίσω όμως πρώτα τον αγαπημένο μου Θανάση (ποιος Θανάσης;) που κατασκευάζει εδώ και χρόνια τη Μουσική Κιβωτό μας. Ένα ιστολόγιο που κυρίως αναδεικνύει "ληγμένες" μουσικές δημιουργίες που κατάργησαν, ερήμην των δημιουργών και των ακροατών, οι δισκογραφικές εταιρείες. Περιπλανηθείτε στις σελίδες της Κιβωτού.

Πριν λίγες ημέρες ο Θανάσης λοιπόν μου θύμισε τον Γιώργο Μακρή και τον πρώτο του δίσκο με τίλο ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ (1982). Ένα χρόνο μετά από την εμφάνισή του στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας το '81 (ζηλεύω που δεν πρόλαβα αυτές τις εποχές).

Κατεβάστε το δίσκο από τη Μουσική Κιβωτό και ακούστε τα "Ω Δέσποινα τών λογισμών μου" , "Το μπαράκι" και τους "Βοϊδάγγελους" του Σκαρίμπα.
Αργότερα το 1998 σχηματίζει τους ZOOLIXO ΛΙΓΟ και κυκλοφορεί ένα καταπληκτικό art rock δίσκο (υπάρχει στην Κιβωτό) από την Ε2 (αιδοίο).

Σατυρική ατμόσφαιρα με στίχους που σατιρίζουν και σαρκάζουν, rock πνεύμα με surreale διαθέσεις α λα Frank Zappa και underground μουσικές. Και οι ζωντανές συναυλίες τους, λένε, ολόκληρες μουσικές παραστάσεις.
Απολαύστε τους!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η πρότασή σου.. απόδειξη πως υπάρχει ακόμη κόσμος που πιστεύει σε πέντε πράγματα και το παλεύει.Οπως και συ με τη σελίδα σου προσφέρεις ανεκτίμητο έργο κι ας μη πολυ-γράφουν οι συμπολίτες μας.Τόσα χρόνια έμαθαν να κρύβονται, τώρα θα ξεμάθουν;