Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Κυριακάτικη Ανεξαρτησίας

Κυριακή μεσημέρι, βόλτα στην όμορφη πόλη μας, πάντα περνάω και από την όμορφη οδό Ανεξαρτησίας. Την Κυριακή είναι όλα άδεια, μαγαζιά, πεζοδρόμια, ο δρόμος.
Υπάρχει όμως και κάτι γεμάτο, οι κάδοι απορριμάτων.

Ναι, τα σκουπίδια στην πόλη μας συλλέγονται πάντα μέσα, πάνω και γύρω από τους κάδους απορριμάτων. Έτσι μπορούμε να λέμε πως τα Ιωάννινα ανήκουν στις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδος. Πραγματικά, οι επισκέπτες της πόλης μας έχουν να το λένε.

Άλλο χαρακτηριστικό της οδού Ανεξαρτησίας είναι τα φαρδιά πεζοδρόμια πάνω στα οποία μπορεί να σταθμεύσει ή και να κινηθεί ένα μεσαίο όχημα.

Τέλος για εμάς, τους δεκάδες ποδηλάτες της πόλης μας, έχει φυτευτεί ικανός αριθμός πινακίδων οι οποίες λειτουργούν ως σημεία στάθμευσης των ποδηλάτων μας.

4 σχόλια:

ges woat είπε...

Πάλι καλά να λες που υπάρχουν οι πινακίδες, διαφορετικά υποφέρουν τα δέντρα. Είναι καιρός να γίνει ένα υπόγειο πάρκινγκ ποδηλάτων. Το κέντρο των Ιωαννίνων και τα πεζοδρόμια έχουν πήξει στα παρκαρισμένα ποδήλατα. Πρέπει να γίνει κάτι.

ps. Η φωτό σου από τη φωτεινή ταμπέλα της Εγνατίας (Δρίσκος) σχετικά με το παζαράκι, έφτασε στα ΝΕΑ. Είναι στο πολιτιστικό ένθετο. (Στο site τους τα ΝΕΑ έχουν κάθε μέρα ολόκληρη την εφημερίδα για download)

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η στάνταρ εικόνα όλων των αργιών -για μέρες- και των Σαββατοκύριακων. Η ντροπή δεν είναι του Δημάρχου ή δεν ξέρω γω ποιου αρμόδιου.. η ντροπή είναι των δήθεν πολιτών αυτής της πόλης (η οποία βρίσκεται σε συνεχή παρακμή)που μάλλον έχουν αναπτύξει πολύ στενή σχέση με το σκουπιδαριό.Και θέλουμε και τουρισμό, τρομάρα μας.

Umbrella είπε...

Υπάρχουν μέρες στις οποίες πραγματικά δε βρίσκω δέντρο ή πινακίδα να παρκάρω. Σκέφτομαι να κάνω μία καταγραφή / μελέτη για το πόσα ποδήλατα χωράει αυτή η πόλη.

Θα διαφωνήσω στο θέμα της ευθύνης για τα σκουπίδια.
Οι πολίτες είναι διαφόρων ειδών. Δε μπορείς από όλους να περιμένεις να γνωρίζουν να διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους και να έχουν ένα επίπεδο αισθητικής.

Αυτή η δουλειά ανήκει στο Δήμο.
Ο Δήμος δεν είναι μόνο για να μαζεύει σκουπίδια. Έχει την ευθύνη να σχεδιάζει με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Έχει την ευθύνη να εκπαιδεύει και να παροτρύνει τους πολίτες να συμπεριφέρονται με έναν τρόπο.

Στην Ανεξαρτησίας π.χ. κάθε πότε γεμίζουν οι κάδοι; Τι περιέχουν; Μήπως χρειάζονται περισσότεροι, μεγαλύτεροι, ποιο συχνό άδειασμα; Υπάρχει ανάγκη για οικιακά σκουπίδια σε σακούλες; Έχει κάπου κοντά μεγάλο κάδο; Υπάρχουν μαγαζάτορες που πετάνε όπου νάναι; Η Δημοτική Αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμο. Από τα σκουπίδια καταλαβαίνεις ποιος ρίχνει τι.
Έγινε ποτέ διαγωνισμός για την ποιο καθαρή και περιποιημένη γειτονιά; Να βραβευθούν και να προβληθούν όσοι έχουν μία αισθητική προς μίμηση; Και πολλά άλλα...

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απολύτως..εννοείται πως ο δήμος έχει την κύρια ευθύνη..όμως αν ο δήμος είναι τόσο ανίκανος να ανταποκριθεί στα αυτονόητα , οι πολίτες που υφίστανται το σκουπιδαριό στη μούρη τους πόσο θα μένουν να κοιτάάάανε.....