Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Την θέλουμε την χωματερή μας

:-(

Και αφού ο ανυπότακτος λαός των Ιωαννίνων δεν υπάκουσε στη ντουντούκα του ΚΚΕ το πρωί της Τετάρτης, να σπεύσει στο Ελληνικό να ρίξει καμιά πέτρα στο στρατό από ΜΑΤ, τον οποίο έστειλε η χουντική παρεκτροπή της κυβέρνησης ενάντια στους κατοίκους της περιοχής του Ελληνικού, οι οποίοι αντιστέκονται με παρρησία ενάντια σε μια εξουσία που θέλει να μετατρέψει την περιοχή τους σε μια "επιστημονική" χωματερή, ο ανυπότακτος λαός των Ιωαννίνων εκαλέσθει να συμμετάσχει στην πορεία των κατοίκων του Ελληνικού στις έξι το απόγευμα, έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων.

Επίσης ο ανυπότακτος λαός των Ιωαννίνων ενημερώθηκε πως "όσα ΜΑΤ και να φέρουν, η παρτίδα δεν τελειώνει", "η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει" και άλλα όμορφα σχετικά.

Προσοχή! Όσοι από τον λαό των Ιωαννίνων δεν είναι ανυπότακτοι και ως εκ τούτου επιθυμούν την άμεση κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό και παράλληλα την άμεση αποκατάσταση της χωματερής της Δουρούτης, δεν έχουν πλέον κάποιο κόμμα να στηριχτούν και να ψηφίσουν εκτός από μέρος του κυβερνητικού, καθώς όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένων των αντιεξουσιαστών σχημάτων και της εκκλησίας, ανήκουν φυσικά στο ανυπότακτο κομμάτι του λαού των Ιωαννίνων.

Και όλα αυτά τα ζούμε τώρα, στα Ιωάννινα, 2008 έτη από τη γέννεση του Χριστούλη.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Επαναλαμβάνω ότι στηρίζω την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, όπως και σε οποιαδήποτε θέση.

Αντί να έχουμε ήδη κατασκευασμένο ΧΥΤΑ ώστε να διοχετεύουμε την ενέργειά μας και τις δράσεις μας για την επίτευξη ανακύκλωσης μετατρέποντάς τον σε ΧΥΤΥ, πετύχαμε την καταστροφική για το περιβάλλον συνεχιζόμενη χρήση της Χωματερής της Δουρούτης

Στο θέατρο του παραλόγου, να προσθέσεις σε αυτούς που με "ηρωικές" πράξεις καταστρέφουν το περιβάλλον με τη διαιώνιση λειτουργίας της Χωματερής και τους Οικολόγους Πράσινους Ηπείρου, ο σημερινός πρόεδρος των οποίων Μίλτος Μπούκας περηφανεύεται που κατάφερε να μην γίνει ο ΧΥΤΑ !!

"αγωνίστηκα για μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής της Δωδώνης, όπως τη δρομολογούμενη κατασκευή ΧΥΤΑ" εδώ

Unknown είπε...

Την κύρια ευθύνη για τη συνεχιζόμενη λειτουργία της Χωματερής της Δουρούτης φέρει η κυβέρνηση.

Μεροληπτικά, σε αντίθεση με το γενικό καλό, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, μεταφέρει τη θέση ΧΥΤΑ από περιοχή σε περιοχή καθυστερώντας και αναβάλλοντας όποιο πολιτικό κόστος, ζυγίζοντας κομματικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα.

Της διέφυγε όμως μία ουσιαστική λεπτομέρεια, ότι σημαντικότερο από το όποιο πολιτικό κόστος του που θα γίνει ο ΧΥΤΑ, είναι το πολιτικό κόστος ότι δεν έγινε ο ΧΥΤΑ.


Χαρακτηριστικά αναφέρω την απόφαση περί μη κατασκευής ΧΥΤΑ στη θέση Τσιμπούρι που πήρε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Ζαχόπουλου, (του γνωστού για την αντικειμενικότητα, αξιοκρατία και φερεγγυότητά του…), με λόγους καθαρά “επιστημονικούς”

“ο πρόεδρος επισημαίνει πως ο αποκλεισμός της θέσης Τσιμπούρι γίνεται για συμβολικούς κυρίως λόγους …” εδώ

Αν δεν είναι αυτή καθαρά πολιτική απόφαση τότε ποια είναι !!

Έτσι απαγορεύουμε την κατασκευή ΧΥΤΑ σε απόσταση 6 km από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και επιβάλουμε την κατασκευή του στο Ελληνικό, που όμως σύμφωνα με τον Καθηγητή Τεχνολογίας Ελέγχου και Προστασίας Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, μεταξύ άλλων έχουμε και
“Παραβίαση κριτηρίων αποκλεισμού μιας θέσης με βάση τις ισχύουσες οριακές αποστάσεις:
α) των 500 μέτρων από προστατευόμενη περιοχή ή/και αρχαιολογικό χώρο,
β) των 300 μέτρων από κοίτη υδατορεύματος,
γ) των 300 μέτρων από οικίες και τέλος της υποχρέωση μη ύπαρξης γεωλογικού ρήγματος. “
εδώ

Μα τι μας νοιάζουν τα επιστημονικά κριτήρια, ο Ζαχόπουλος ξέρει και έχει συμβολικούς λόγους απείρως σημαντικότερων των επιστημονικών…


Πως μετά από αυτό τον εμπαιγμό να ακουστούν οι φωνές όσων ανέκαθεν στηρίξαμε και στηρίζουμε τον ΧΥΤΑ;

Umbrella είπε...

Βεβαίως και δε ξεχνάμε τον Οικολόγο Μπούκα. Γλίτωσε την Παρασκευή γιατί δεν τον είδα στα κανάλια να κάνει δηλώσεις...

Οι ευθύνες είναι αλήθεια ατελείωτες και πάνε πολύ πιο πίσω. Άνθρωποι που είχαν στα χέρια τους την τύχη αυτού του τόπου, θα έπρεπε να ζητάνε καθημερινώς συγνώμη. Συνεχίζουν όμως να περηφανεύονται πως έχουν δεκάδες χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μας ραίνουν με αγραμματοσύνη και βλακεία.

Είναι εξαιρετικά φτωχός αυτός ο τόπος από ωραίους δημόσιους ανθρώπους.