Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Κυριάκος Ρόκος

Ανοξείδωτα Ταξίδια


Η γλυπτική έκθεση του μεγάλου Γιαννιώτη καλλιτέχνη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.
100 ήταν μόλις οι Γιαννιώτες που άντεξαν μέχρι τέλος να τον τιμήσουν. Ενώ οι περισσότεροι ήταν συνταξιούχοι που βαρέθηκαν το καφενείο.
Κι όμως δεν έχουμε συχνά στα Γιάννενα την ευκαιρία να ακούμε έναν καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης να αναλύει το έργο ενός γλύπτη διεθνούς φήμης.

Η πόλη μας τελικά δεν έδειξε την αδιαφορία της μόνο τη Δευτέρα των εγκαινίων. Την έχει δείξει εδώ και καιρό επισήμως με την κακοποίηση του κεντρικότερου γλυπτού του Κυριάκου Ρόκου στην οδό Αβέρωφ. Κάδος σκουπιδιών, τηλεφωνικός θάλαμος, τραπεζοκαθήσματα και ψυγεία αναψυκτικών προστατεύουν με θαλπωρή το μνημείο.

"Το μεγαλείο της αδιαφορίας", Γιάννενα 2008
[Από τη σελίδα του έντυπου οδηγού της έκθεσης.]

Ας επισκεφτούμε την έκθεση τις επόμενες ημέρες για να γράψουμε στο βιβλίο εντυπώσεων μία μεγάλη συγνώμη προς τον γλύπτη, προς τις τέχνες και τον πολιτισμό, αφού εμείς αφήσαμε την πόλη μας στα χέρια δημοσίων υπαλλήλων, εργολάβων και γυναικολόγων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που γίνεται η έκθεση;

Ανώνυμος είπε...

Στο κέντρο, πως πας για Γκόλα, απέναντι από το Cream και το Atlantik, στη Ζωσημαία Παιδαγωγική Ακαδημία, που έχει ένα μνημείο απέξω με κάτι δασκάλους, εκεί μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν να πάει κόσμος για να ακούσει τα παραμύθια του Φίλιου;
Χάθηκε ο κόσμος και δεν υπάρχουν άλλα άτομα;Τόσο ξεκομένοι είναι ορισμένοι απο τα πράγματα;Ο κόσμος δεν πήγε στα εγκαίνια γιατί δεν "πάει" τον Φίλιο.Μερικοί έφυγαν απ' το χώλ μόλις άκουσαν να μιλάει στην αίθουσα ο Φίλιος.Απλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος να κάτσει σπίτι του να δει τηλεόραση.
Αν κάτι αξίζει να το δεις, θα στο δείξει η Βίλιαν Σατσινού στο Tv1 άλλωστε.