Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Αλλοίμονό μας και αυτό το καλοκαίρι

Μετά την τρομερή επιτυχία που σημειώθηκε το Χειμώνα στα Γιάννενα με την επανεμφάνιση της Μαρίας - σας αγαπώ - Αλιφέρη πλάι στον πασίγνωστο στους οπαδούς του ΠΑΣ, Σπύρο Μισθό, ήταν αναμενόμενη η καλοκαιρινή συνέχεια του θριάμβου.
Φανατικοί οπαδοί της αισθητικής της δεκαετίας του 80, των Τετραγώνων των Αστέρων, της φωσκολικής Κραυγής των Λύκων, και των φωσκολικών βιντεοκασσετών της Μαρκησίας του Λιμανιού, αναμένεται να κατακλύσουν τη θεατρική φωσκολο-πρωτεύουσα της Ελλάδος.



Η αναγνώριση του αναμφισβήτητου ταλέντου της Μαρίας της Αλιφέρης ήρθε άλλωστε από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού με το που ανάλαβε η γνωστή και από τις ειδήσεις τριάδα Καραμανλής - Τατούλης - Ζαχόπουλος. Τοποθετήθηκε μέλος στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης!!

Στα σχέδια του Σπύρου του Μισθού για το επόμενο θεατρικό μας καταχείμωνο, είναι το ανέβασμα σε παγκόσμια πρώτη ενός ακόμη κλασικού έργου.
Πρόκειται για τη φωσκολική θεατρική μεταφορά της "Αστέρως" του Ντίνου Δημόπουλου. Ο ίδιος θα κρατήσει το ρόλο του Θύμιου, ενώ η Αλιφέρη θα παίξει τον ομώνυμο ρόλο. Για τους λοιπούς ρόλους, όπως του πλούσιου άρχοντα Μήτρου και του πλούσιου τσέλιγκα Θάνου γίνονται συζητήσεις με το Γιώργο Σίσκο, το Σταμάτη Γαρδέλη, το Ρόμπερτ Ουϊλιαμς, αλλά και με τη Μπέσυ Αργυράκη και την Τιτίκα Στασινοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα δούμε μία πρωτοποριακή παράσταση η οποία θα ξεκινάει στο Καμπέρειο θέατρο και θα ολοκληρώνεται στο Σπήλαιο Περάματος όπου η Αστέρω - Αλιφέρη θα καταλήγει διασχίζοντας σαν τρελή την πόλη αφήνοντας τον γάμο της. Οι δε θεατές θα ακολουθούν τον Θύμιο - Μισθό στην αναζήτησή του, μέσα σε αστικά λεωφορεία κάνοντας χρήση των ειδικών λεωφορειοδρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: