Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Το κορίτσι στον τοίχο

"...Σήμερα δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία. Μία HD-DSLR (Canon 5D ή 7D) κοστίζει λίγο και μπορεί να αποδώσει με τη σωστή χρήση φανταστική εικόνα. Στο internet υπάρχουν μαθήματα για σχεδόν τα πάντα. Τα προγράμματα για μοντάζ - animation είναι εύχρηστα και πολύ γρήγορα. Μπορείς να προβάλλεις την ταινία σου στο YouTube και να την δούνε στην Αφρική και στην Αυστραλία. Μέσω internet μπορείς να επικοινωνήσεις με όλα τα φεστιβάλ του κόσμου.

Με πολύ λίγα μέσα λοιπόν μπορείς να εκφραστείς σχεδόν επαγγελματικά. Αλλά στη χώρα λείπει ακόμα η αμοιβαία συνεργασία για κοινά οράματα. Σε τέτοια οικονομική κατάσταση είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν δημιουργικές συνεργασίες που να μπορέσουν να αποτυπώσουν κινηματογραφικά τα δρώμενα της εποχής. Οι νέοι να βρουν τρόπους να φτιάξουν καλλιτεχνικές ομάδες και να εργαστούν σε κοινούς στόχους έτσι ώστε να αφήσουν κάτι που θα βοηθήσει το σύνολο και καλλιτεχνικά αλλά και οικονομικά ίσως στο μέλλον.

Εμείς, μια μικρή παρέα, σε αυτό το πνεύμα βρεθήκαμε και φτιάξαμε μια σύντομη κωμική ταινία, με λίγα μέσα αλλά πολύ μεράκι όπως λένε, ταινία που έκανε και εμάς αλλά και όσους την παρακολούθησαν, να χαμογελάσουν. Ας πράξουν ανάλογα και όσοι ψάχνουν τρόπους να εκφραστούν. Μέσω του δικτύου αλλά και μέσα από διάφορα φεστιβάλ, θα μπορέσει να τους αγκαλιάσει πολύς κόσμος που νομίζω ότι στο τέλος αυτός είναι και ο στόχος."




Πρωταγωνιστούν οι: Μάλαμας Σωτηρίου, Έφη Τρασια, Δημήτρης Νότας και Τάσος Σμιρλόγλου
Σενάριο/Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Γαβριήλ Ψαλτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: