Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

«Αχαρνής» ποδηλάτες!

Ζηλεύουμε το Κ.Θ.Β.Ε. κυρίως αυτό του Σωτήρη Χατζάκη. Ευτυχώς όμως πλέον η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά και το internet μας δίνει μια γεύση από όσα χάνουμε εδώ πίσω από τα βουνά, στην πόλη του μισθού του φάει.

Πριν δυο βδομάδες λοιπόν, η παρέα του BikeRespect, ο Χατζάκης, ο Κραουνάκης και άλλοι 25 συντελεστές της παράστασης του Αριστοφάνη, "Αχαρνής", ποδηλατήσαν με αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε και ξαναδείτε την όμορφη ταινιούλα που ετοίμασαν τα παιδιά του BikeRespect με τη μουσική του Κραουνάκη από την παράσταση.Επίσης εδώ θα βρείτε μία σχετική ταινιούλα ακόμη με δηλώσεις του Χατζάκη. Κι εδώ φωτογραφίες τις ποδηλατο-πορείας.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στηρίζει την προσπάθεια του BikeRespect ώστε να καταστεί το ποδήλατο ασφαλές μεταφορικό μέσο, και δύο μέρες πριν την παράσταση «Αχαρνής» στο Θέατρο Δάσους, οι συντελεστές της παράστασης πήραν τα ποδήλατα και κατέβηκαν στην πόλη για να μας ακολουθήσουν. Η πρωτοβουλία ήταν στα πλαίσια του προγράμματος που έχει εγκαινιάσει το Bikerespect "Ποδήλατο για Όλους".

4 σχόλια:

delinquents είπε...

Αργά αλλά σταθερά αυξανόμαστε, Umbrella μου, οι ποδηλάτες των Ιωαννίνων. Απέχουμε όμως πολύ από το να γίνουμε μία "κρίσιμη μάζα" η οποία θα έχει κάποια δυναμική. Δεν μιλώ για αυτούς που θα πάρουν το ποδήλατο μία φορά την Κυριακή αλλά για αυτούς που θέλουν να γίνει κάτι με τον δρόμο προς το πανεπιστήμιο, με την Ναπολέων Ζέρβα που πρέπει να κάνεις σλάλομ κτλ κτλ κτλ.

Εν όψη δημοτικών εκλογών δεν μπορεί να ανοίξει και αυτό το θέμα;

Umbrella είπε...

delinquents, θα το ανοίξουμε όλοι μας.
Εσύ έκανες την αρχή γράφοντας στον Φίλιο. Θα το κάνουμε κι εμείς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για αυτή την πόλη.
Μια ελπίδα μας έμεινε, κάτι θα γίνει....

Ανώνυμος είπε...

The Londoner

καιρό είχα να σχολιάσω...
το παρακάτω αφορά τη νέα είσοδο στην ήδη υπάρχουσα ποδηλατική κουλτούρα του Λονδίνου...

http://www.tfl.gov.uk/roadusers/cycling/14808.aspx

όποιος δε καταλαβαίνει τι "παίζει" ας με ρωτήσει...

Ανώνυμος είπε...

The Londoner...

σημείωση ο κύριος στο σκίτσο είναι ο δήμαρχος...

μπορεί να τον πετύχεις σε οποιαδήποτε γειτονιά του Λονδίνου καβάλα σ'ένα ποδήλατο...