Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Kαλαμάτας

Tο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Kαλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου 2010.
Στις 15 και 16 Ιουλίου, το Φεστιβάλ ανοίγει με μια από τις πιο σημαντικές ομάδες χορού στην Ευρώπη, το Μπαλέτο της Λωραίνης, το οποίο θα παρουσιάσει τρεις χορογραφίες του ανατρεπτικού δημιουργού William Forsyth. Ακολουθεί έργο του Jan Fabre, με ερμηνεύτρια την χαρισματική Άρτεμη Σταυρίδη, η Ιταλίδα περφόρμερ Claudia Triozzi, η ομάδα ies ballets c de la b, η Κύπρια χορογράφος Αλεξάνδρα Waierstall, και η ομάδα Lemurius. Το Φεστιβάλ κλείνει στις 21 και 22 Ιουλίου, με χιπ χοπ από το Théâtre de Suresnes Jean Vilar.

Το Φεστιβάλ, τιμάει φέτος με δύο κινηματογραφικά αφιερώματα, δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ου αιώνα, τον MERCE CUNNINGHAM και την PINA BAUSCH, ενώ στις 20 Ιουλίου, στον υποβλητικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, θα δοθεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα Σοπέν από την Ντόρα Μπακοπούλου.
Φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων καθιερώνοντας ειδικές κατηγορίες εκπτώσεων σε αυτά και συμπυκνώνει το πρόγραμμα των παραστάσεων σε 8 ημέρες, διατηρώντας ωστόσο σε υψηλό επίπεδο το πρόγραμμα του.

''Το Φεστιβάλ Καλαμάτας είναι τόσο επιτυχημένο, γιατί δεν είναι μια μονοδιάστατη προσπάθεια, είναι μια εμπνευσμένη προσπάθεια από ανθρώπους που έχουν πάθος για το χορό και πάθος για την πόλη τους'', είπε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος. (ερτ)


Για το πρόγραμμα των παραστάσεων, αναλυτικές πληροφορίες για τις παραστάσεις και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και για πληροφορίες για την προπώληση εισιτηρίων, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο: www.kalamatadancefestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: