Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ο Κώστας Μπαλάφας στην Όαση;

- Διαβάζεις πριν λίγες ημέρες την πολύ καλή είδηση "Ο φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας δώρισε στο δήμο Ιωαννιτών 278 πολύτιμες φωτογραφίες της πόλης."
- Σήμερα περνάς από την Όαση και αντικρίζεις τη μεταλλική κατασκευή που ετοιμάζει ο Δήμος για να κλείσει το χώρο και να εγκαινιάσει την αρχή του έργου της αποκατάστασής της.

...και ελπίζεις να καλύψουν το εργοτάξιο οι μεγεθυμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πόλης μας.

...και περνάς μεθαύριο, ξυπνάς από το όνειρο,
και διαβάζεις τις πρώτες εξυπνάδες με σπρέι πάνω στα καινούρια τσίγκια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχα πάει κάποτε πρίν χρόνια τουλάχιστον 20 στην κεντρική πλατεία της Βενετίας. Ανακαινιζόταν ένα κεντρικό κτήριο και οι αρμόδιοι είχαν καλύψει την πρόσοψή του με ένα τεράστιο πανώ όπου απεικονιζόταν σε πραγματικό μέγεθος πως θα ήταν το κτήριο μετά το πέρας των εργασιών. Ετσι και οι εργασίες προχωρούσαν και το τοπίο δεν υφίστατο καμμία επίπτωση. Η ιδέα να τοποθετηθούν στην πρόσοψη της πολύπαθης φωτογραφίες της παλιάς πόλης ή σχέδιο που να απεικονιζει την τελική της μορφή θάταν ό,τι πιο καλό. Αφήνουν όμως οι σύγχρονοι βάνδαλοι να γίνει κάτι ωραίο στην πόλη?

Βάνδαλος είπε...

Οι βάνδαλοι φταίνε που η πόλη έχει πάρει διαζύγιο από τον πολιτισμό;;
Τι να σεβαστούνε και ποια η αισθητική τους (και όλων μας), όταν ζούμε σε μία άσχημη πόλη, σε μία πολή μουτζούρας, βρωμιάς και καρακιτσαριού.

Η πρόταση με τις φωτογραφίες της Όασης από παλιά, είχε γίνει και στους Πολίτες για την Όαση, αλλά δεν προχώρησε...

Ανώνυμος είπε...

βάνδαλοι βάνδαλοι βάνδαλοι παντου

Ναπoλέων είπε...

Λεφτά για να αποκατασταθεί πράγματι η "ΟΑΣΗ" δεν έχουν. Δεν υπάρχει άλλωστε τέτοιο, τεράστιο, κονδύλι στον προϋπολογισμό του Δήμου.

{Αλήθεια, τα λεφτά που θα χρειαστούν δεν πρέπει να αναζητηθούν κάποτε από τους ιδιώτες ...«επενδυτές»-εκμεταλλευτές, που έκαναν τόση ζημιά, είτε και από όσους επέτρεψαν στους ιδιώτες ...«επενδυτές»-εκμεταλλευτές να κάνουν τόση ζημιά;;;}

Λεφτά όμως «για να κρύψουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί» φαίνεται πώς έχουν... Και έστησαν τα αηδέστατα -και ακριβά για τέτοια δουλειά...- σίδερα εκεί.

Αντί να καθαρίσουν-ευπρεπίσουν-εφοδιάσουν στοιχειωδώς τον έξω χώρο, να τόν χρησιμοποιεί ο κόσμος, πάνε να τόν κλείσουν... Για να μην γίνουν στην "ΟΑΣΗ" οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται...

Από την Δευτέρα πάντως έχουν «παγώσει» οι εργασίες!
Μετά από ένα γράμμα που στάλθηκε από τους "Πολίτες για την ΟΑΣΗ".

Για να δούμε.