Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Στον Δήμαρχο Ιωαννίνων ο πρέσβης της Ουγγάντα

Το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Νικ. Γκόντα επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρέσβης της Ουγγάντα κ. Mahmood Oryema-Lalobo και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων καλωσορίζοντας τον Πρέσβη είπε μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχεται η πόλη σήμερα τον Πρέσβη της Ουγγάντα. Στη συζήτηση που έγινε διακρίναμε το υψηλό ενδιαφέρον του κ. Πρέσβη για την πόλη, και ιδιαίτερα για τα επιτεύγματά μας στον τομέα του πρασίνου, του κυκλοφοριακού και της ποιότητας ζωής. Με τον Mahmood συζητήσαμε ακόμη για συνεργασία και σ’ άλλους τομείς με πρώτο το τουρισμό ενώ εξετάσαμε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της πόλης μας με αντίστοιχη παραλίμνια πόλης της Ουγγάντα» ευχόμενος στον κ. Oryema-Lalobo καλή διαμονή στην πόλη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρες!
Καιρό είχα να σας γκρινιάξω, από εποχής μάλλον Αθανάσιου Διάκου...το δημοσίευμα αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη σας αδικεί,αυτό το κλισέ περί "τριτοκοσμικών χωρών","ουγκάντα γίναμε","ζιμπάμπουε" και δεν συμμαζεύεται ελπίζω να μην ενοχλεί μόνο εμένα...υπάρχουν άπειρα πράγματα να πείς για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής μας αρχής, και έχετε πει αρκετά και επιτυχημένα,δεν καταλαβαίνω αυτή η δημοσίευση τι προσφέρει πέρα από αναμάσημα ενός ρατσιστικού κλισέ?
Εκτός και αν εσχάτως προσχωρήσατε στην σχολή ζαμπέτα,"ο μαύρος ο αράπης ο ταμ ταμ ταμ"
ξαναμανά τις καλημέρες μου

Ναπoλέων είπε...

Κατάλαβα καλά;;;

Ο πρέσβης της Ου-γκάντα επισκέφτηκε τον δήμαρχο Ου-γκόντα;;;

Θού, λαέ, φυλακήν τω στόματί μου.
α-α-ε
Ν.

Ανώνυμος είπε...

ατυχές το άρθρο... λέει περισσότερα για τον/την συγγραφέα παρά για το Γκόντα, ξαναδέστο σε 1-2 μέρες και θα καταλάβεις.

Ατυχία είπε...

Γκρινιάξτε ελεύθερα.

Λοιπόν, για να δώσω κανα δυο εξηγήσεις, η Ουγκάντα είναι απλά η κοντινότερη χώρα στην Ουγγαρία.

Επίσης το να πεις γίναμε Ουγκάντα ή ακόμη, γίναμε Σουηδία / Ελβετία ή τι άλλο, δεν είναι ρατσιστικό. Η Ουγκάντα δεν είχε τις ευκαιρίες τις δικές μας να αναπτυχθεί, αν τις είχε ίσως και να μας ξεπερνούσε. Η ιστορία των χωρών της Αφρικής είναι μεγάλη και γνωστή, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούνε και σήμερα οι κάτοικοι (τα παιδιά κυρίως) περιγράφονται σε αρκετές σχετικές ταινίες.

Ρατσιστικό είναι να θεωρείς κάποιον κατώτερο, ή εσένα ανώτερο (π.χ. "Πόντιος είσαι;").

Ναπολέων, ίσως θα έπρεπε να λέγεται η χώρα ΟυΓκόντα, αλλά σε αυτή τη χώρα ζούμε εμείς...

Αν δε πάρω πρέφα Anonyme σε 2 μέρες, την 3η να με βοηθήσεις λίγο.

Τα περισσότερα των άρθρων είναι ατυχή. Λίγα μόνο κάναν την τύχη τους.