Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Συνήγορος για τον δημότη

!
Ο συνήγορος για τον δημότη, είναι μία ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής "Συνήγορος του Πολίτη". Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των δημοτών για τις παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη με αναφορά σε ενδεικτικές περιπτώσεις και ενδεχομένως με παράθεση του σχετικού νομικού πλαισίου.

Μπορείτε να διαβάσετε τις ετήσιες εκθέσεις σχετικά με τον κύκλο Ποιότητα Ζωής και όχι μόνο. Θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και το νομικό πλαίσιο σχετικά με τη διαχείριση κοινόχρηστων χώρων από τους Δήμους.

"Κάθε πολίτης έχει την εξουσία να χρησιμοποιεί ελεύθερα τους κοινόχρηστους χώρους, εξουσία που απορρέει από το δικαίωμα της προσωπικότητας (άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα), καθώς και το δικαίωμα να απαιτεί από τους υπεύθυνους για τη διαχείρισή τους ΟΤΑ (Δήμους) την προστασία της ακώλυτης χρήσης τους όταν αυτή παρεμποδίζεται."

Θα ανακαλύψετε ορολογίες οι οποίες περιγράφουν την καθημερινότητά μας στα Ιωάννινα, όπως:
Αναίρεση της κοινής χρήσης λόγω αδειοδοτήσεων κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή με την ανάπτυξη κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους.
Υποβάθμιση της κοινής χρήσης / πλημμελής καθαρισμός / αδράνεια ως προς τη διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων και την αξιοποίησή τους.

Περισσότερα σχετικά με το συνήγορο για τον δημότη, εδώ.
Για να επικοινωνήσετε με το Συνήγορο του Πολίτη, ή να υποβάλετε κάποια αναφορά, διαβάστε εδώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί πρέπει να θυμηθούν αυτά που έλεγαν και έγραφαν για το κλάδεμα (κοπή την έλεγαν) των δένδρων απ' τον Αντιδήμαρχο Ανυφαντή με τα σημερινά (θραψερά) δένδρα και ας παραδεχτούν όχι το λάθος τους, αλλά τη φοβικότητα τους...q

Ανώνυμος είπε...

Καλώστονα.

Θυμάμαι κάθε φορά που κάνω βόλτα στο πάρκο στα ταμπάκικα και βλέπω τα απομεινάρια των ΚΟΜΜΕΝΩΝ δένδρων.

Ποια θραψερά δέντρα βρε anonyme, που για να βρεις ίσκιο στα Γιάννενα πρέπει να ανοίξεις umbrella!