Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

πλην Ιωαννίνων

Πριν αφήσουμε αυτή την όμορφη πόλη που ζούμε, με σκοπό τις διακοπές, μπορούμε να προγραμματίσουμε να περάσουμε από μία από τις πολυάριθμες γιορτές πολιτισμού που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, πλην Ιωαννίνων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1)Η "Μηδεία" στα Ιωάννινα

Την "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ανατόλι Βασίλιεφ, με την Λυδία Κονιόρδου ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

2)Οι "Όρνιθες" στα Ιωάννινα

Το έργο του Αριστοφάνη "Όρνιθες" θα ανέβει απο το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηπειρώτικα.

Ανώνυμος είπε...

Η "Ελένη" στα Ιωάννινα

Την "Ελένη" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη ανεβάζει η Ελληνική Θεαμάτων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Ηπειρώτικα". Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Γιάννης Βούρος και Γιώργος Καπουτζίδης.

Ανώνυμος είπε...

4)Η Σαβίνα Γιαννάτου στα Ιωάννινα

Η Σαβίνα Γιαννάτου μαζί με τους Primavera en Salonico δίνει συναυλία με τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο.
5)Ο Σωκράτης Μάλαμας στα Ιωάννινα

Ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται να παρουσιάσει τραγούδια απο το τελευταίο του άλμπουμ "Δρόμοι", καθώς και άλλα απο το σύνολο της δισκογραφικής του πορείας.
6)Συνέδριο ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών στα Ιωάννινα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνει το 17ο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Ανώνυμος είπε...

Τη Μήδεια την πείραξαν κάτι μύδια του Μποστ και ακύρωσε την παράσταση. Ελπίζω να δούμε στη θέση της το "Αλίμονο στο Μισθό μας."

Umbrella είπε...

Anonyme μου φίλε, αν προσπαθείς να με πείσεις πως στα Γιάννενα κάτι γίνεται, δεν τα καταφέρνεις.

Το είπες και μόνος σου, έρχεται ο Μάλαμας, δίνει συναυλία η Γιαννάτου, το θέατρα τέχνης και η ελληνική θεαμάτων ανεβάζουν όρνιθες και Ελένη.

Τα Γιάννενα τι κάνουν;

Δίνουν τον χώρο, προσφέρουν την αιγίδα τους, τη συμπαράστασή τους, και μαζεύουν 20-25 € από κάθε θεατή.

Αυτό μου μοιάζει ως μονοήμερη φιλοξενία του πολιτισμού ο οποίος διέρχεται από την πόλη μας.

Τι παράγει ή δημιουργεί η πόλη; Καλεί καλλιτέχνες με βάση κάποιο σκεπτικό, κάποιο γεγονός, κάποια ιδέα; Ή ότι κάνει περιοδεία και βολεύει ας έρθει. Ανακατεύει φιλοξενούμενους με ντόπιους για να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό Ηπειρώτικο, Γιαννιώτικο; Ο κόσμος πέρα από τα βουνά, μας γνωρίζει για κάτι σύγχρονα πολιτιστικό (εκτός από το μπακλαβαδάκι);

Φαντάζομαι έχεις ακούσει για το Φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τα Υακίνθεια.
Πώς τα καταφέρνουν άλλοι, μικρότεροι;

Η ελπίδα όμως συντηρείται με την κρουστοπανήγυρη του Τουλιάτου στο Κομμένο Άρτας, το αρτ-φέστιβαλ του Λάμπρη στα Τζουμέρκα, το Ριζάρειο του Μονοδενδρίου, το Ζαγόρι προσπαθώντας φέτος με Ψαραντώνη και Άθω Δανέλλη και φυσικά Λευκάδα και Πρέβεζα που βλέπουν κάπως αλλιώς τον πολιτισμό.

Εμείς προς το παρόν καταναλώνουμε γιορτές προβατίνας, κλαρίνο με echo στο τέρμα, αρμόνιο γιαμάχα, ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα και αλίμονο στους νέους.