Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Η μελέτη για τα πλατάνια του μώλου

Γιώργος Ανυφαντής,
μάγκας Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου
Τηλέφωνο: 26510-01001 (αν τον βρείτε ποτέ στο γραφείο!)
E-mail: (τι είναι αυτό;)


Εκτός από Αντιδήμαρχος, είναι και εκπαιδευτικός !!!!!
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1955. Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών!!!!!!
Είναι έγγαμος με καθηγήτρια. Πατέρας δύο παιδιών. Διορίστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής το 1980. Διετέλεσε επί σειρά Πρόεδρος, Γραμματέας και Ταμίας της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καθώς και αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν. Ιωαννίνων. Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε Διευθυντής Β'/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων.
Ο παππούς του είχε χωράφι με ελιές τις οποίες και κλάδευαν μαζί.

Ένα άξιο βιογραφικό. Ένας πετυχημένος δημόσιος υπάλληλος. Ένα πρότυπο για την κοινωνία μας. Πετυχημένος, καλά κρατιέται, έγινε και αντιδήμαρχος, μπράβο του.

Άνθρωπος πιστός στο Δήμαρχο, αεικίνητος, με ενδιαφέροντα. Το χόμπι του είναι ειδικός γεωπόνος - με ειδίκευση στη δενδροκομική επιστήμη.

Το τελευταίο διάστημα εργάστηκε με ζήλο ετοιμάζοντας ένα όνειρο ζωής. Το κλάδεμα των πλάτανων του μώλου. Ώρες περνούσε μπροστά σε κάθε έναν πλάτανο, μελετώντας και μετρώντας.


Έτσι κατέληξε σε μία ολοκληρωμένη μελέτη που θα ζήλευαν και άνθρωποι σπουδαγμένοι. Ετοίμασε δε και μία εικονική αναπαράστασή της μέσω ειδικού κουμπιούτερ παρουσιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα.


Η πτώση ενός κλαδιού από τον αιωνόβιο πλάτανο στο Κουρμανιό, καθώς και ελάχιστη αντίδραση των συμπολιτών στη θέα του με αλυσοπρίονο αφανισμού ενός τέτοιου μνημείου της φύσης, ήρθε ως θείο σημάδι.
"Ναι, ήρθε η ώρα να γίνει πράξη το όνειρό μου" φώναζε τρέχοντας προς το Μώλο.

Ένας δε βρέθηκε ακόμη να του πει του μάγκα να πάει να μαζέψει κανά σκουπίδι και να πλύνει κανά κάδο που μας έπνιξε η μπόχα κι η ασχήμια. Κι ας πάει τ' απογεύματα στο χωράφι του παππού του να παίξει με τ' αλυσοπρίονα.


Εμείς θα πούμε στα παιδιά και στα ανίψια μας, πως είναι κακό να κόβουμε δέντρα. Τα μικρά ύστερα θα φτιάξουν όμορφες ζωγραφιές με ψηλά μεγάλα πλατάνια τις οποίες θα πάμε να τις καρφιτσώσουμε στο κουφάρι του γερο-πλάτανου και στις βιτρίνες των γύρω μαγαζιών. Γιατί κάποτε θαυμάσαμε τον πλάτανο αυτό, γιατί κάποτε ξεκουραστήκαμε στη σκιά του, γιατί δε τον φροντίσαμε, γιατί αφήσαμε ένα γελοίο ανθρωπάκι να γκρεμίσει ένα κομμάτι της ιστορίας μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως θα το κάνει το έγκλημα και στο μώλο. Στα υπόλοιπα δεν κάναμε τίποτα, μας έχει φάει η απάθεια. Πρέπει στον μώλο να πάμε εμείς και να φωνάξουμε όσους μπορούμε. Πριν τα κόψει όμως. Γιατί μετά...