Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Διεθνής έκθεση RE-culture 1

Τη ώρα που τα Γιάννενα ετοιμάζονται με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν, για το πρώτο Τσίπουρο Fest (όχι τα τηγάνια, από το φέστιβαλ!) στις 24-25 Νοεμβρίου και καπάκι για το δεύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο θα γίνει τα Χριστούγεννα και θα μοιάζει με χριστουγεννιάτικο χωριό των Χριστουγέννων (έχει πλάκα το σχετικό αίτημα του Νικόλαου Γκόλα, της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης & προβολής Δήμου Ιωαννιτών, στον Νικόλαο Γκόλα, προέδρου της επιτροπής ποιότητας ζωής!!!!!),

την ώρα λοιπόν αυτή, μία άλλη επαρχιακή πόλη, η Πάτρα, διοργανώνει τη Re-culture 1, μία διεθνή συνάντηση Τέχνης σε πείσμα της «ελληνικής επαρχιώτικης καχεξίας»!!


Με αφετηρία τις εικαστικές τέχνες, στόχος γίνεται η παραγωγή πολιτιστικών δράσεων υψηλής προδιαγραφής και αποτελεί διεθνές εικαστικό δρώμενο. Πραγματοποιείται στην πόλη της Πάτρας και θα φιλοξενηθούν σημαντικοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και από διαφορετικούς τομείς των τεχνών. Εκτός από τα εκθέματα καλλιτεχνικού περιεχομένου (ζωγραφική, κατασκευές, Video-Art, Performance κ.α.) και τις παράλληλες καλλιτεχνικές παραστάσεις, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θα ζήσει την εμπειρία των 32 καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (workshops) από 26 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δωρεάν!

Για τη Re-culture 1 (20 Οκτωβρίου - 25 Νοεμβρίου) γράφει ολόκληρος ο καλλιτεχνικός τύπος της Ελλάδος και όχι μόνο.
Πίσω από όλα, ο πατρινός ζωγράφος Κλεομένης Κωστόπουλος που μαζί με τους «φίλους και συνεργάτες» οραματίζονται να στήσουν στην Πάτρα μια διεθνή συνάντηση Τέχνης, τύπου Μπιενάλε ή Ντοκουμέντα!



Και πριν ακόμη ολοκληρωθεί η Re-culture 1, ετοιμάζεται η Re-culture 2! Όχι ένα χρόνο, αλλά μόλις 4 μήνες μετά.


Δεκάδες συνεργάτες, στην πόλη, την Ελλάδα και την Ευρώπη προσπαθούν να θεσμοθετήσουν ένα νέο Ευρωπαϊκό Εικαστικό Φεστιβάλ στην Πάτρα.


Ενώ σε συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (διαπολιτισμικές πόλεις της Ευρώπης) ετοιμάζουν και φάκελο διεκδίκησης χρηματοδότησης (50% των εξόδων!) από το διαπολιτισμικό πρόγραμμα Culture 2007-2013 της Ε.Ε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: