Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

...σύνδεση με Κάιρο

... ή όταν η ζωή αντιγράφει τον Κυνόδοντα του Λάνθιμου.


Στο επίκεντρο η μικρή μας πόλη, δεκαετίες αιχμάλωτη στο απομονωμένο λεκανοπέδιο, πίσω από τα βουνά, μη έχοντας επαφή με τον έξω κόσμο.

Οι δημότες μαθαίνουν κάποιες «επικίνδυνες» για την περιέργειά τους λέξεις, με διαφορετικές σημασίες από τις πραγματικές, ώστε να μην μάθουν ποτέ την πραγματική έννοιά τους.

Έτσι, οι πράσινοι κάδοι είναι η «ανακύκλωση», το τσάμπα πάρκινγκ με σκιά λέγεται πάρκο «Λιθαρίτσια», οι χώροι στάθμευσης μέσα στην αγορά ονομάζονται «πεζόδρομοι», όσοι βολτάρουν φορώντας αρβύλες είναι οι «δημοτικοί αστυνόμοι», όσοι αναμεταδίδουν τα δελτία τύπου του δήμου είναι οι «δημοσιογράφοι», αλλά και μία «απρεπής» φράση που κατά λάθος έτυχε να ακούσουν κάποιοι, τη φράση βιώσιμη κινητικότητα, δεν είναι παρά μία «ποδηλατοβόλτα».

 Επίσης τα αεροπλάνα τα οποία οι δημότες βλέπουν να πετούν στον ουρανό, δεν είναι τίποτε άλλο από παιχνίδια, σαν κι αυτό που παρέδωσε η Turkish airlines στο Δήμαρχο το οποίο θα συμβάλλει στην «εξωστρέφεια» και την «τουριστική» «προβολή» των Ιωαννίνων!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πετυχημένο ποστ! Στα Λιθαρίτσια την Κυριακή που πέρασε είχε την ψηφοφορία για την συνεταιριστική τράπεζα. Φυσικά το πάρκο ήταν γεμάτο αυτοκίνητα... Από αυτούς που μπόρεσα να δώ ο Τσουμάνης το έβαλε μέσα... Ο Ελισάφ και ο Θεμελής ήρθαν και έφυγαν με τα πόδια. Κάποια στιγμή είχε τρελό μποτιλιάρισμα. Φαντάζομαι ότι οι τούρκοι που (κάποτε) μπορεί να έρθουν θα απορούν και αυτοί, πλέον, με τέτοιες εικόνες...