Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κοινόχρηστα ποδήλατα στην Καρδίτσα

 Ζήλεψε την πόλη μας η Καρδίτσα και βάζει κι αυτή προσεχώς το μοναδικό αυτοματοποιημένο σύστημα, που λειτουργεί εντελώς αυτόματα και μοιράζει κοινόχρηστα ποδήλατα αυτοματοποιημένα.

Στα Γιάννενα, για να ξεκινήσει αυτή η αυτοματοποίηση βέβαια, θα πρέπει να προηγηθεί μία επίσκεψη, ώρες δημοσίου, σε γραφείο του 1ου όροφου στη Δ/νση Προγραμματισμού, στη ΔΕΥΑΙ έναντι Δημαρχείου, τηλ.: 26510-54618 για να πάρει κανείς ...κάρτες. Στο ισόγειο μπορεί ύστερα να πληρώσει και το λογαριασμό ύδρευσης επίσης αυτοματοποιημένα (σε γκισέ με υπάλληλο που έχει πέρσοναλ κομπιούτερ).

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην Καρδίτσα, την πόλη που προσπαθεί να μας μοιάσει...

"Τον Δεκέμβριο του 1998, ο Δήμος Καρδίτσας κατέθεσε για πρώτη φορά πρόταση στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατόδρομων. Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το 30% των καθημερινών μετακινήσεων στην Καρδίτσα γίνονται με ποδήλατο."  [πηγή]

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2010, "τo ποδήλατο χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το 70% των κατοίκων της Καρδίτσας, σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καρδίτσας."  [πηγή]


Προχθές υπέγραψε σύμβαση για την εγκατάσταση συστήματος 60 κοινόχρηστων ποδηλάτων σε 6 σταθμούς των 17 θέσεων, οι οποίοι θα ενώνουν το ΚΤΕΛ, το σταθμό του τρένου, τις σχολές ΟΑΕΔ, αθλητικές εγκαταστάσεις και πάρκα της πόλης.


Α ναι, και τέλος, η πόλη της Καρδίτσας αποκαλείται επίσης και "Πόλη του ποδηλάτου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: