Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Απόκριες 2012: "Κάναμε ότι μπορούσαμε"

Απολύτως ειλικρινή τα λόγια Δημάρχου και προέδρου Πνευματικού Κέντρου: "Κάναμε ότι μπορούσαμε".
Και τι να πεις άλλωστε για το γούστο του καθένα. Για την φτήνια, την κακογουστιά, τη μιζέρια, την άθλια επανάληψη εθίμων χρόνια τώρα, τα καφάσια, τα καδρόνια, τα νάιλον, τα σακιά, τα πανηγυρτζίδικα, τις αυτάρεσκες δηλώσεις σε πουλημένους δημοσιογράφους. Αυτά θέλει ο κόσμος. Με αυτά ξεδίνει. Αυτά και η πόλη του δίνει. Δεν υπάρχουν νόμοι να σε περιορίσουν.

Νόμοι όμως υπάρχουν για το εμπόριο, την παρασκευή και διάθεση τροφίμων. Νόμοι που δεν ενδιέφεραν κανέναν από όσους "βούλιαξαν" (;) την κεντρική ταράτσα στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου. Ούτε ελεγκτές, ούτε αρχές, αλλά ούτε γονείς που τάιζαν σκουπίδια τα παιδιά τους.


Νόμοι υπάρχουν και για την κυκλοφορία των οχημάτων, τους οποίους οι αρχές προσπέρασαν προκειμένου να διευκολυνθούν οι άνθρωποι με την πανηγυρτζίδικη μικροφωνική και τον χαλβά Φαρσάλων, μιας και δεν υπάρχει κάπου κοντά χώρος στάθμευσης.


Και στη συνέχεια τα οχήματα αυτά έκαναν και τους ελιγμούς τους ανάμεσα σε παιδικά καροτσάκια και νήπια που κυνηγούσαν σερπαντίνες, την ώρα που η δημοτική αστυνομία είχε μάλλον σχολάσει και αδυνατούσε να προστατέψει τους πολίτες στον κεντρικό δημόσιο χώρο της πόλης.


Όσο και να προσπαθείς να βλέπεις αισιόδοξα τα πράγματα γύρω σου, όσο και να ελπίζεις πως σύντομα θα απελευθερωθεί η πόλη από τον ελληνικό ζυγό, έρχονται μέρες σαν κι αυτές που σε γονατίζουν.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απόλυτο δίκιο φίλε..ήμουν εκεί και σιχάθηκα..η γυφτιά στο μεγαλείο της..τώρα όλα τα αναθέσαμε στους γύφτους..ανακύκλωση, πανηγύρια, χριστουγεννιάτικα χωριά,απόκριες..καλά τα γράφεις αλλά αυτό δε φτάνει..

κατσίβελος είπε...

...τι άλλο θέλεις,
να στα διαβάζω κιόλας; ;-)



Ελπίζω με το "γύφτους" να να μην αναφέρεσαι ρατσιστικά στους τσιγγάνους. Δε φταίνε αυτοί...

Ανώνυμος είπε...

και ποιος φταίει;εγω;
ωραία καραμέλα αυτή με τον ρατσισμό,αλλά έλιωσε πια!