Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μποτιλιάρισμα στην πλατεία Μαβίλη

Από τις αρχές Φλεβάρη που είδαμε δυο αυτοκίνητα σταθμευμένα πάνω στην πλατεία Μαβίλη, η πλατεία μετατράπηκε σε εθνική οδό! Φορτηγά, νταλίκες τριαξονικές και ποικιλία αυτοκινήτων τη διασχίζουν. Βέβαια η αρμόδια αντιδήμαρχος κάποια δικαιολογία θα βρει εάν ερωτηθεί. Κάποιος ηλικιωμένος έπρεπε να μεταφερθεί στην άκρη της λίμνης, η τριαξονική έπρεπε να ξεφορτώσει ένα λούνα-παρκ, κ.οκ. 


Τελικά το λούνα-παρκ στήθηκε, Κυριακή μεσημέρι, δίχως δημοτικούς αστυνόμους να επιβλέπουν έστω το χώρο και να προειδοποιούν γονείς και παιδιά. Στήθηκε ακριβώς όπως παλιότερα, με το καρουζέλ, με το ταμείο του,


και με τα ηλεκτροφόρα καλώδια να αιωρούνται από δέντρο σε δέντρο μέχρι τον δημοτικό ηλεκτρικό πίνακα, του οποίου η πόρτα ασφαλίζει με σχοινί δεμένο κόμπο!!


Αυτή η εικόνα άλλων εποχών, στήθηκε προφανώς για να εξυπηρετηθούν και φέτος οι εκατοντάδες μαθητές εκδρομείς. Γι' αυτό και έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ακόμη και στη μουσική επένδυση όπως παρατηρεί εύστοχα ο Θύμιος Τζάλλας (Το μπέρδεμα του Κιάμου σ’ ένα λούνα παρκ).



Κύριοι δημοτικοί άρχοντες των Νέων Ιωαννίνων, δεν είστε σοβαροί!
Σας παρακαλούμε να κάνετε επιτέλους κάτι.
Μία θετική κίνηση.
Κάτι όμορφο.
Κάτι να μας θυμίζει πως έφυγαν επιτέλους οι προηγούμενοι.
Κάτι άμεσο και απλό.
Τρεις μήνες τώρα σας έφαγαν οι δηλώσεις, οι υποσχέσεις, οι συναντήσεις, οι κοπές πίτας.
Κι εμείς ζούμε σε μία "νέα πόλη" ολόιδια με την παλιά!!

Δε σας ζητάμε να είστε απλώς καλύτεροι από τους προηγούμενους, αυτό είναι πολύ εύκολο!
Μη μας απογοητεύετε τόσο νωρίς...

6 σχόλια:

Πέρα βρε έχει είπε...

Μία σοβαρή πόλη, υποδέχεται τους μαθητές εκδρομείς με ένα φάκελο προτάσεων πολιτισμού και ψυχαγωγίας, προς τους συνοδούς δασκάλους, στη ρεσεψιόν των ξενοδοχείων της πόλης.

Μπιρμπίλω είπε...

Ομπρελίτσα θα σε μαλώσω. Φαινόσουν για έξυπνη ομπρέλα.

Τον τελευταίο καιρό παρακαλάς συνέχεια και εκλιπαρείς τους "νυν" να μας δείξουν πως είναι καλύτεροι από τους "πρώην". Αν και δεν αρέσει σε κανέναν να το ακούει αυτό, έχουμε ακριβώς αυτούς που μας αξίζουν. Εμείς είμαστε τα ζώα, οι κάφροι και οι ηλίθιοι. Τέτοιους θα έχουμε να μας κυβερνάνε. Παντού, πάντα και σε όλα τα επίπεδα.

Αν δεν αρχίσουμε να ψαχνόμαστε και να κοιτάμε κανένα καθρέπτη, με την απορία θα μένουμε πάντα για την "ατυχία" μας με αυτούς που μας κυνερνάνε και ορίζουν τις τύχες μας ...

(το βάρυνα πολύ. συγγνώμη. καλημέρα σας)

Μπιρμπίλω είπε...

Όχι τίποτε άλλο, αλλά δίνεις αφορμή και στο μαλάκα το Σπυράκο να φτιάχνει ομελέτες πρωί πρωί ... (και μεταξύ μας, για τα παρακάλια έχει δίκιο)

Πέρα βρε έχει είπε...

Μπιρμπίλω μου, τα μπιρμπιλωτά σου μάτια τι διαβάζουν; Δεν παρακαλώ να δείξουν πως είναι καλύτεροι! Για άλλα παρακαλώ.

Συμφωνώ μαζί σου πως έχουμε ότι μας αξίζει. Τι προτείνεις όμως; Να πάψω να γράφω ότι πιστεύω, να αυτολογοκριθώ, να φτιάχνω ομελέτες, να αράξω στον καναπέ μου, αφού έτσι κι αλλιώς αυτοί μας αξίζουν;
Άλλος είναι ο στόχος αυτού του ιστολογίου.

Επειδή είμαι ευγενική και φύσει αισιόδοξη ομπρέλα, είπα να αρχίσω με "παρακάλια".
Θα έρθει ο καιρός για τον φιλοτελισμό (που γουστάρει ο τύπος που διαβάζεις) και άλλα ωραία, όταν χρειαστεί.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τελευταία εμφανίστηκαν κατι καινούργιοι δημοτικοί χωροφύλακες που μαζί με τους παλιούς αρκούνται μόνο στο κόψιμο κλήσεων στα σταυθμευμένα αυτοκίνητα χωρίς κάρτα. Προφανώς γι αυτό προσλήφθηκαν η γι αυτό έχουν οδηγίες για να βγαίνουν και τα λεφτά της μισθοδοσίας τους. Ούτε τα σκουπίδια, ούτε την κατάληψη πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, ούτε τη ρύπανση παντός είδους, ούτε τα πάσης φύσεως χάλια βλέπουν. Τώρα βέβαια αν μας αρκεί να συγκρίνουμε τους τωρινούς με τους πρώην δημοτικούς αρχοντες μπαίνουμε στο παιχνίδι τους, που μας θέλουν οπαδούς -υπηκόους κι όχι σκεπτόμενους με κοινή έστω λογική πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε αυτό που αξίζουμε καλοί μου φίλοι. Όλοι ίδιοι είναι...αυτά τα Γιάννενα ευαγγελίζονταν ο Φ. Φίλιος πριν τις εκλογές;Όσο για την Δημοτική Αστυνομία είναι για γέλια και για κλάματα...