Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ανασκαφές στη λεωφόρο Δωδώνης

Από το πεζοδρόμιο της καθόδου ξεκίνησαν οι ανασκαφές στη λεωφόρο Δωδώνης πριν λίγες ημέρες. Το έργο της ανασκαφής αποτελεί έμπνευση και προσφορά των εν Ζιμπάμπουε Ηπειρωτών, με σκοπό να έρθουν στο φως περαιτέρω στοιχεία απόδειξης της καταγωγής μας κατευθείαν από το σόι του Πύρρου, της Ολυμπιάδος, του Μέγα και του Αλέξανδρου.

Μέχρι στιγμής η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ένα αρχαίο κεραμίδι, το οποίο στάλθηκε στο Άργος για ταυτοποίηση. Πρόκειται όμως μάλλον για προϊόν αγρινιώτικης κεραμοποιίας.

Λόγω της έλλειψης πινακίδων, πολλοί κάτοικοι θεώρησαν πως πρόκειται για έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης πεζοδρομίων της οδού Δωδώνης, ένα μεγάλο έργο με το οποίο θα αλλάξει όψη η είσοδος της πόλης.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, όχι μόνο θα υπήρχαν ενημερωτικές πινακίδες του Δήμου, αλλά θα εφαρμόζονταν επιπλέον και η αυστηρή νομοθεσία και οι σαφείς οδηγίες για την ασφάλεια των πεζών που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο. Πράγματα γνωστά στον πολιτισμένο κόσμο, στους εργολάβους και τις υπηρεσίες της πόλης μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ προβλέπεται ν΄ αποπερατωθεί σε ένα χρόνο και ανάδοχος- κατασκευαστής είναι ο κ. Ευγένιος Παππάς.

Ανώνυμος είπε...

σ' ένα χρόνο άλλοι αναπλάθουν πόλεις ολόκληρες.. αλλά για μας τους Γιαννιώτες καλά είναι μάλλον..ίσως για να συμπέσει με τις δημοτικές εκλογές.. ε, ρε κουτόχορτο που μασάμε μια ζωή.. εκείνη η αρχή της Δωδώνης από το Πολυκλαδικό μέχρι την πλατεία Πολυτεχνείου που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο δεν χρειάζεται επιτέλους να γίνει; άσε που είναι και η βιτρίνα της πόλης..