Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης

Το 2009μ.Χ. βρίσκει τα Ιωάννινα επιτέλους με ένα οργανωμένο, πρωτοπόρο και ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης. Θα θυμάστε λίγους μόνο μήνες πριν τις πρωτόγονες συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο της ανακύκλωσης.
Σήμερα, μετά από την αλλαγή αντιδημάρχου στον τομέα της καθαριότητας, τα πράγματα έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί.
Ο Βασίλειος ο Μάντζιος, έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του.



Ειδικός στόλος οχημάτων οργώνουν καθημερινά την πόλη. Με ντουντούκες ανακοινώνουν τις υπηρεσίες τους. Ευγενικά συλλέγουν τα προς ανακύκλωση υλικά. Περιφερειακά της πόλης στοιβάζονται μέχρι να προωθηθούν.
Έτσι απλά και αποτελεσματικά.
Γκοοοοόλ!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που οι φίλοι μας με τα ντάτσουν μαζεύουν τα παλιοσίδερα και ο,τι άλλο παλιό. Λειτουργούν σαν αποικοδομητές της άναρχα σκορπισμένης αταξίας των σκουπιδιών. Τα παλιοσίδερα θα οδηγηθούν στις υψικάμινους να ξαναγίνουν σίδερα καινούργια.
Μαζέψτε ότι άχρηστο παλιοσίδερο έχετε σε κουτιά, και όταν περνούν δίπλα σας και φωνάζουν δώστε τους τα κουτιά με τα άχρηστα σιδερικά.
Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει με τα πλαστικά, τα άδεια μπουκάλια του εμφιαλωμένου νερού. Υιοθετήστε ένα ντάτσουν! Βοηθάτε την ανακύκλωση, αλλά το κυριότερο βοηθάτε το περιβάλλον να μένει όσο γίνεται αμόλυντο. Σκεφθείτε με πόσο μόλυβδο έχει εμπλουτισθεί η Παμβώτις από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων της παλιάς μολυβδωμένης βενζίνης.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα το χιουμορ σας... Αντι να βοηθησετε καθεσθε και χλευαζετε παριστανοντας τους επΐοντες. Δεν μπορεσατε να φυγετε παρα περα απο την ταρατσα του AVDIS. Δυστυχως.
Παρουσιαζεσθε ως δηθεν παντογνωστες αλλα ο καημος σας δεν ειναι η προοδος της πολης. Χασατε και θα χανετε...
Ασχολεισθε κοροιδευικα εναντιον των επιλογων του Δημαρχου (λες και ζητησε ποτε ο ανθρωπος το αλαθητο) διακωμωδωντας τα παντα. Ελεος.
Δεν μπορεσατε να βρειτε και κατι καλο.
Σημερα ειδα τα παληα σφαγεια και εμεινα αναυδος με τον τροπο επεμβασης και με το εξαισιο αποτελεσμα.

Umbrella είπε...

Πολύ μας αδικείτε.

Ποιος νομίζετε πως είναι τελικά ο καημός μας;

Ποιο προτείνετε να είναι το επόμενο θέμα μας;

Ανώνυμος είπε...

Τα καλλιτεχνήματα στην πλατεία μεσ το κέντρο που φύτρωσαν απ το τσιμέντο νεα δέντρα πόχουν κόκινα τα φύλλα - ελλείψει σιδήρου- μια φορά στα χίλια χρόνια γίνονται και παραδίνουν τους εμπνευστές τους και τους μη αντιδράσαντες στην αθανασία της χλεύης.
Εκείνο το άγαλμα του Λεφτέρη (που ελευθέρωσε την Ήπειρο) το τι κρατάτε σκλαβωμένο απέναντι να βλέπει νοτιοδυτικά προς Κρήτη μεριά;

Ανώνυμος είπε...

Από τη Χώρα των Μπεμπάντων:

Είδα τον Μπεμπαντάσου
στη χώρα των Μπεμπάντων
να πλέει σαν καράβι
στης λίμνης τα νερά.

Έχει στην προβοσκίδα
ένα χρυσό καβούρι
και κόκκινα κοράλια
πλεγμένα στην ουρά.

Είδα τον Μπεμπαντάσου
στη χώρα των Μπεμπάντων
να πνέει στον αέρα
τις νύχτες τις ζεστές.

Έχει στην προβοσκίδα
μιαν άσπρη πεταλούδα
και την ουρά πλεγμένη
με φεγγαροκλωστές.