Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το θέατρο Μπολσόι στην Πρέβεζα!

Η Πρέβεζα λοιπόν συνεχίζει να πρωτοπορεί σε θέματα σύγχρονου πολιτισμού. Κι ας γεμίζουν τα Γιάννενα ενίοτε και τις 150(!) θέσεις του θεάτρου στα ...παλαιά σφαγεία. 
Την Κυριακή στις 25 του Νοέμβρη, όσοι βρεθούνε στις 5 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, στην παλιά Όαση, θα απολαύσουν σε απευθείας σύνδεση με το θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και σε υψηλή ευκρίνεια την ιστορική παραγωγή «Η κόρη του Φαραώ» (La Fille Du Pharaon) σε μουσική Cesare Pugni!


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι ζωντανές δορυφορικές μεταδόσεις από τη Μόσχα στην Ελλάδα, ξεκινούν από την Πρέβεζα. Πίσω και από αυτή την πρωτοβουλία βρίσκεται ο γιατρός κ. Δημήτρης Ζώνιος, ο οποίος έφερε στην Πρέβεζα και τις γνωστές μεταδόσεις της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Ακούστε τον σε μία παλιότερη συνέντευξη στο classical radio.

Και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί πιο εντυπωσιακά με τον «Καρυοθραύστη» του Tchaikovsky τον Δεκέμβρη!


Εν τω μεταξύ στην πόλη μας ακόμη δε μπορούμε να μεταδώσουμε τις εκδηλώσεις των ...παλαιών σφαγείων στον Κατσικά ή στο Πέραμα, πού σκέψεις για τόσο μεγαλεπήβολα σχέδια. Ο δικός μας ο ...γιατρός όταν επισκέφτηκε το Ελ-Αβίβ συνοδεύοντας τους κυνηγούς τουριστών του Δήμου, δε σκέφτηκε να φέρει στην πόλη μας το Φεστιβάλ Όπερας από τη Μασάντα, το οποίο φέτος το Καλοκαίρι μεταδόθηκε ζωντανά σε τρεις τοποθεσίες εντός του Ισραήλ.

Θα αρκεστούμε όπως φαίνεται και φέτος στο χριστουγεννιάτικο χωριό των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: