Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Άδειες πιατοθήκες στον ήλιο

Περάσαμε τα μέσα του Νοέμβρη και η καλοκαιρία στην πόλη μας συνεχίζεται. Άλλη μια μέρα για βόλτα και ποδήλατο η σημερινή.
Κατάληξη ή σημείο συνάντησης για πολλούς, η ηλιόλουστη απλωσιά του Ιτς Καλέ. Από τα λίγα μέρη (υπάρχουν άλλα;) τα οποία κρατούν σε απόσταση τη μιζέρια που κυριαρχεί στην πόλη.

Γι' αυτό άλλωστε ο σχεδιασμός (!!) της πολιτικής του Δήμου για τα ποδήλατα, επέλεξε να τοποθετήσει θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων και σε αυτό το μέρος.


Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τα ποδήλατα, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή, λίγο πιο κάτω, στη δεύτερη φωτογραφία, βλέπετε τις νέες θέσεις στάθμευσης του Δήμου Ιωαννιτών.


Ναι, πρόκειται για νέες, σύγχρονες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων! Κι ας μοιάζουν με μεγάλες πιατοθήκες.
Τι να υποθέσει κανείς; Έγινε λάθος σχεδιασμός, δεν έγινε σωστή ενημέρωση, δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση, οι ποδηλάτες της πόλης μας δεν γνωρίζουν, δε θέλουν να μάθουν;
Μα υπάρχει καλύτερη θέση να παρκάρεις το ποδήλατο; Αφού εκεί παρκάρουν και τα αυτοκίνητα! Άλλωστε τόσοι αντιδήμαρχοι και τόσες εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου, μπορεί να κάνανε λάθος;

Πάντως και λάθος να έγινε, μικρό το κακό. Εύκολα ξεβιδώνουν οι πιατοθήκες και επιστρέφονται στον προμηθευτή, να τις αντικαταστήσει με κάτι πιο σοβαρό το οποίο θα τοποθετηθεί σε πιο κατάλληλο σημείο.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: