Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τη μείωση των απορριμμάτων

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η 2η  Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, 19 - 27 Νοεμβρίου 2011. Δε νομίζω να το πήρε χαμπάρι κανείς αρμόδιος από αυτούς που θα έπρεπε να το πάρουν χαμπάρι.
Πώς θα μπορούσε άλλωστε;
Αυτοί οι Ευρωπαίοι τα γράφουν στα εγγλέζικα, στα τσιπουράδικα και τα μπαρς δεν ενημερώνουν, το ίντερνετ και τα κομπιούτερς είναι για να διαβάζουμε κανά μπλοκ και κανά κουτσομπολιό, η τηλεόραση δεν το είπε, οι σύμβουλοί μας δεν ξέρουν από αυτά, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Ε, δεν είναι και γνωστή βδομάδα, σαν την άλλη την με χωρίς αυτοκίνητο... Τι να σου κάνει λοιπόν ένας αντιδήμαρχος όταν είναι έτσι αποκλεισμένος από δράσεις με τις οποίες θα ήθελε να δραστηριοποιηθεί και να δράσει αναλόγως.

Ας ενημερωθούμε λοιπόν εδώ στα εγγλέζικα, τι είναι αυτή η εβδομάδα και γιατί είναι τόσο σημαντικό να μειωθούν τα σκουπίδια που παράγουμε. Πολλά ακόμη προσφέρονται απλόχερα, όπως βιβλιογραφία, ενημέρωση, δράσης που πραγματοποιήθηκαν. Αλλά και ενδεικτικές δράσης που προτείνονται (βλέπε Ideas for Activities) για δήμους, ιδιωτικό τομέα και εκπαίδευση.


Από τα ελάχιστα αισιόδοξα στην πόλη μας είναι πως τα πιτσιρίκια ανακυκλώνουν μετά μανίας τελευταία, σε 4-5 σημεία ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Ελπίζουμε να μην είναι απλά μόδα αλλά να γίνεται συνειδητά.


Την ώρα που  τα Νέα Γιάννενα αρκούνται στο να παρακολουθούν τον καιρό να περνάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: