Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Μουσική και Παραστατικές Τέχνες

Γιορτές έρχονται, τα σχολεία κλείνουν, ευκαιρία να την κάνουμε από τα Γιάννενα για λίγες μέρες. Μία πολλή καλή και κοντινή πρόταση είναι το χειμωνιάτικο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου "Μουσική και Παραστατικές Τέχνες".
Έχει ξεκινήσει ήδη από τις 19 Δεκεμβρίου, αλλά θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου 2010.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ινδία, η Ιταλία και η Ελλάδα δίνουν και φέτος τον χαρακτήρα ενός Φεστιβάλ που επιμένει ότι ο Πολιτισμός είναι μια δυνατή και θαυμαστή απάντηση σε εποχές πολύπλοκες και δύσκολες.

Αρχής γενομένης το 1995 –από το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου που συγχωνεύτηκε πλέον στον νέο ενιαίο πολιτιστικό οργανισμό Δήμου Βόλου- το Φεστιβάλ έφερε στην πόλη του Βόλου ομάδες και καλλιτέχνες, συχνά για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Μαρσέλ Μαρσώ, η Χάνα Σιγκούλα, οι Μόμιξ, οι ομάδες χορού Inbal Pinto και Chris Herring, η εγγονή του Τσάπλιν Αουρέλια, τα Μπαλέτα Μουσέγιεφ και της Σόφιας, οι Urban Tap από τη Νέα Υόρκη, οι Έλληνες Δημήτρης Παπαιωάννου, Μιχάλης Μαρμαρινός, Δήμητρα Γαλάνη είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που φιλοξενήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην πόλη του Βόλου.

Το Φεστιβάλ, μια αληθινή πρόταση ποιοτικού, ψυχαγωγικού πολιτιστικού τουρισμού, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Συντονίζεται με το ισχυρό ρεύμα του χειμερινού τουρισμού της περιοχής του Βόλου, του Πηλίου και της Μαγνησίας και αποτελεί μέχρι τώρα το μοναδικό χειμερινό Φεστιβάλ της Χώρας!

Ο φετινός προϋπολογισμός του Φεστιβάλ ανέρχεται περίπου στις 95 χιλ. ευρώ!

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ κι εδώ.

Εμείς δε θα χάσουμε με τίποτα τη μαύρη κωμωδία παντομίμας «Hotel Paradiso» των Βερολινέζων Family Flotz Company.

Όσοι μείνουν Γιάννενα, μπορούν να απολαύσουν μεταξύ άλλων,
τον μάγκα στο ντέφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: