Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Διεθνές φεστιβάλ των παιδιών και των νέων

Από τα σημαντικότερα δέκα Φεστιβάλ του είδους διεθνώς, απολαμβάνουν αυτές τις ημέρες και ως τις 12 Δεκεμβρίου, στην Ηλεία:
12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


9η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio


Όσοι συμμετέχουν, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κινηματογραφικά εργαστήρια, εκθέσεις, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις νέων βιβλίων. Δείτε εδώ την ποικιλία των παράλληλων εκδηλώσεων.

Δεκάδες κινηματογραφιστές, θεσμικοί παράγοντες του σινεμά και της εκπαίδευσης και εκατοντάδες νέοι από όλη την Ελλάδα και είκοσι ευρωπαϊκές χώρες επισκέπτονται τη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή του Πύργου, όπου συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και παιδιά από το νομό Ηλείας.

Το πρόγραμμά της συνάντησης Camera Zizanio, περιλαμβάνει 392 ταινίες παιδιών και νέων από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο σχολικών προγραμμάτων ή είναι προσωπικές δημιουργίες τους.

Μας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα η Ororra για να προγραμματίσουμε τη βόλτα μας ως τον Πύργο. Ακόμη υπάρχει χρόνος.
Στα Γιάννενα εδώ πίσω από τα βουνά, μία πόλη η οποία δε γνωρίζει τι σημαίνει Πολιτισμός, μας σώζουν οι καινούριοι οδικοί άξονες που μας οδηγούν με ασφάλεια μακριά της, αλλά και το διαδίκτυο που μας δίνει μία γεύση για το τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος.


Ας τυπώσει κάποιος αναγνώστης (με έγχρωμο εκτυπωτή) τους καλοφτιαγμένους και πολυσέλιδους καταλόγους των εκδηλώσεων, κι ας τους μοιράσει σε Δήμο, Νομαρχία, αντιπολιτεύσεις (χώριες και ενωμένες) τους, πολιτιστικούς συλλόγους και λοιπούς άσχετους με τον πολιτισμό πολιτιστικούς φορείς.

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Nέους
PDF 5,9MB

9η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio

PDF 4,5MB



Σημειώστε πως το φεστιβάλ το τρέχει η Νομαρχία Ηλείας με την αναπτυξιακή της και το Υπουργείο Πολιτισμού και πάρα πολλούς άλλους συνεργάτες, όταν ο δικός μας Νομάρχης εξαντλείται σε τηλεοπτικά δάκρυα συγκίνησης δίπλα στον Υπουργό Πολιτισμού Σαμαρά στη Νομαρχία.

2 σχόλια:

Παράσχος είπε...

Κυρ Καχριμάνη μας, συνεννοηθείτε τουλάχιστον με το συνάδελφό σας στην Ηλεία, να δούμε και στην πόλη μας κάποιες από τις βραβευμένες ταινίες.

Αρκετά με τον ΠΑΣ!
Αφού βλέπετε, δε φτουράει.

Ororra είπε...

Ο Νομάρχης τουλάχιστο κλαίει για την πάρτι του.
Αλίμονο από εμάς τους πολίτες που κλαίμε ολημερίς κι ολονυχτίς για το χάλι μας.