Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ο Νικόλας ο Γκόντας στην Ινφοσύστεμ

Στην 23 Διεθνή Έκθεση Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας INFOSYSTEM που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 26 έως και τις 29 Νοεμβρίου συμμετείχε, για πρώτη φορά, ο Δήμος Ιωαννιτών.

Σε ένα ενιαίο περίπτερο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με τον Δήμο Αθηναίων – ΔΑΕΜ, τον Δήμο Τρικκαίων, τον Δήμο Λάρισας, Δήμο Χαλανδρίου και Δήμο Πατραίων παρουσίασαν ο καθένας ξεχωριστά τις ψηφιακές εφαρμογές και τα προγράμματα που προσφέρουν στους πολίτες.

Ο δικός μας Δήμαρχος, ο Νικόλας ο Γκόντας, όπως φαίνεται και στην αποκλειστική φωτογραφία, παρουσίασε την πρώτη και μοναδική ψηφιακή εφαρμογή, τη ναυαρχίδα των ψηφιακών εφαρμογών με τον διεθνή τίτλο:

High Quality Desktop Wallpaper for the Municipality of Ioannina

Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα υψηλής ανάλυσης ψηφιακό φόντο οθόνης, ειδικά μελετημένο για το Δήμο Ιωαννιτών, το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία JPEG στα 32 εκ. χρώματα.
Το ψηφιακό φόντο θα τρέξει πιλοτικά στα συστήματα των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη κατά την κατασκευή του, ώστε αύριο, να μπορεί να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε Δημότη, μέσω του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών.

Στην υλοποίηση του πρωτοποριακού αυτού έργου, συνέδραμε φυσικά και το Πανεπιστήμιό μας, με την εκπόνηση ειδικών μελετών από εξειδικευμένους καθηγητές του.

1 σχόλιο:

Πίπης είπε...

Γαμήθηκα στο γέλιο. Δεν παίζεσαι