Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ακύρωση Έκθεσης Δενδροκοπτικής

Ύστερα από τη σύλληψη του Γιώργου Ανυφαντή από την Ελληνική Αστυνομία και την τόσο άδικη απαλλαγή του από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Κοπής Δέντρων, μοιραία ακυρώνεται η έκθεση που ετοιμάζαμε για τις αρχές του Γενάρη.

Πρόκειται για την αναδρομική έκθεση με έργα κυρίως δενδροκοπτικής, κατά τη διάρκεια της Αντιδημαρχίας του. Είχαμε επιλέξει τα ερείπια της Όασης, στο κέντρο των Ιωαννίνων, το σύγχρονο εκθεσιακό χώρο της πόλης, για να τιμήσουμε τον Αντιδήμαρχό μας, τον άνθρωπο που ψηφίσαμε, τον δουλευταρά Γιώργο.

Δεν ακυρώθηκε όμως μόνο η δική μας προσπάθεια. Έμεινε στα μισά το έργο, το όραμα του Ανυφαντή. Άδικα τον έδιωξαν την ώρα που υπάρχουν ακόμη δεκάδες όρθια δέντρα στην πόλη. Δέντρα επικίνδυνα και κακά.
Είχε πολλά να προσφέρει ακόμη στην πόλη μας. Είχε ακόμη μπινελίκια να ρίξει, πολλή μαγκιά να πουλήσει, κι άλλους υπαλλήλους να κουτουλήσει. Και τέλος, είχε να μαζέψει τις ελιές νησίδας από την Αρχ. Μακαρίου.
Ποιος θα τα κάνει τώρα αυτά;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν τα δέντρα αποκεφάλιζαν ανθρώπους (θα είχαν άλλωστε κάθε δικαίωμα λόγω αρχαιότητας )..κάτι Ανυφαντήδες ή πώς τους λένε θα αποτελούσαν παρελθόν πολύ νωρίτερα..πριν χειροδικήσουν και ενάντια σε ανθρώπους..πάντως αν δεν σήκωναν χέρι..στη θέση τους θα ήταν ακόμη και θα συνέχιζαν το έργο της υλοτομίας στην "πόλη των αγραμμάτων και των ατέχνων".....

Ανώνυμος είπε...

«Γιάννη, γιατί έκοψες τον πεύκο;
Γιατί; Γιατί;»
Αγέρας θα ’ναι, λέει ο Γιάννης
και περπατεί.

Ανώνυμος είπε...

Χρεώνετε στον Ανυφαντή τα δένδρα που έκοψε το Δασαρχείο. Όπως αυτά στις φωτογραφίες σας, στην Κιάφα. Γιατί το κάνετε αυτό μόνον εσείς ξέρετε.

Umbrella είπε...

Αν είναι μυστικό που το γνωρίζετε μόνον εσείς, πως το παρκάκι στην Κιάφα ανήκει στο Δασαρχείο (!) το οποίο λέτε είναι και υπεύθυνο για αυτό το θέαμα, μέρες τώρα, τότε αγαπητέ Ανώνυμε, το Δασαρχείο είναι αυτό που χρεώνει την κοπή των δέντρων στον Ανυφαντή, όχι εγώ!!!!!!!

Χρόνια σας πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Δηλ. το Δασαρχείο εκτελεί εντολές ...Ανυφαντή.
Η εμπάθεια τυφλώνει κι ενίοτε ρεζιλεύει.

Αυτά που λέτε είναι για αφελείς.

Επίσης δεν ξέρω τι θα γράψετε όταν το (έτοιμο να πέσει) πεύκο, που βρίσκεται μπροστά από την όαση «γράψει» τη δική του ιστορία.

Umbrella είπε...

Να το γράψω διαφορετικά λοιπόν.

Εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος πολίτης, που ανεβαίνει την οδό Ιάσονος (Πανταζή) και βλέπει στα αριστερά του ένα πάρκο εντελώς παρατημένο, στο οποίο κείτεται, όπως κόπηκε, εδώ και μέρες, το κουφάρι ενός μεγάλου πεύκου, πείτε μου τι θα σκεφτεί?
- Μήπως το πάρκο ανήκει στο Δασαρχείο κι ας μην έχει κάποια ενημερωτική πινακίδα ή κάποια άλλη ένδειξη?
- Μήπως δε φταίει ο καημένος ο Ανυφαντής πάλι?

Τίποτα από όλα αυτά. Θα σκεφτεί με τη μία, ο "μπιπ" ο Ανυφαντής, το ζωντανό ανέκδοτο των Ιωαννίνων, ήρθε να κάνει πάλι μαγκιές στο πάρκο.

Συμπέρασμα: το Δασαρχείο κρύβεται, ο Ανυφαντής χρεώνεται (χωρίς να έχει σχέση).

Να σας ρωτήσω όμως. Εσείς πως ξέρετε πως το Δασαρχείο έκοψε τα δέντρα;

Τώρα, σχετικά με το έτοιμο να πέσει πεύκο στην Όαση, αν όντως είδατε και διαγνώσατε κάτι τόσο σοβαρό, σας προτείνω το δίχως άλλο να επικοινωνήσετε μέσω του προγράμματος ΕΝΝΟΙΑ με το Δήμο Ιωαννιτών ώστε να τους ενημερώσετε άμεσα σχετικώς, πριν να είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Η θηλυκότητα της σκέψης σας εμποδίζει τις ευθείες απαντήσεις στα ερωτήματα μου.
Και η δια ερωτήματος απάντηση εμπεριέχει είναι συνεπής στην κουκούλα, η οποία δεν καλύπτει πλέον, αλλά ΑΠΟκαλύπτει.
Από πτώσεις δένδρων έχουμε και λέμε.
Λιμνοπούλα, Καλούτσιανη: ΔΥΟ οι νεκροί.
Κουρμανιό (Πλάτανος): παραλίγο.
Όαση: ευχόμαστε να μην συμβεί κακό. Το βλέπουμε παρά πάνω από βέβαιο.
Η ευθύνη ΚΑΙ δική σας.
Ο Ανυφαντής έκανε σπουδαίο έργο στην πόλη. Ήθελε να κάνει ακόμα πιό πολύ. Έπρεπε να νικήσει προηγουμένως έναν ισχυρό παράγοντα: το ραχάτι και την τεμπελιά. Ο τρόπος που διάλεξε υποκριτικώς απερρίφθη.
Στον λόφο της Κιάφας δεν κόπηκε ένα πεύκο. Το δασαρχείο έκοψε πολλά πεύκα κατ´ απαίτηση των περιοίκων γιατί κινδύνευαν οι ίδιοι και τα σπίτια τους.
Εσείς και γι' αυτό κατηγορείτε τον Ανυφαντή!!!
Αρκετά.

Umbrella είπε...

Καταρχήν να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την όρεξη που έχετε να συνεχίζετε να γράφετε σχόλια (τέτοιες μέρες μάλιστα).

Ύστερα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε. Ίσως όμως, θα έλεγα, δίνετε περισσότερη σημασία από ότι του αξίζει σε ένα απλό ιστολόγιο της πόλης μας.

+ Σχετικά με όσα γράφετε, δεν είδα ερωτήματα, ούτε καν ερωτηματικά. Σε τι να απαντήσω;
+ Αυτό με την κουκούλα, τα έχουμε ξαναπεί.
+ Δέντρα παραμελημένα που γίνανε επικίνδυνα, βεβαίως και κάποιος πρέπει να τα υποστυλώσει, να τα φροντίσει, κι αν δεν ξέρει τι άλλο να κάνει, ευκόλως να τα κόψει.
+ Αυτό που γράψατε για τον Ανυφαντή "που έκανε σπουδαίο έργο", ήταν πολύ επικίνδυνο!!! Παραλίγο να πνιγώ από τον κουραμπιέ και τα γέλια που με πιάσανε!!!

Έχετε να μας πείτε κι άλλα τέτοια αστεία για τον Ανυφαντή, αυτόν τον τύπο που τον άφησε σύσσωμο το Δημοτικό μας Συμβούλιο να πουλήσει κι λίγη μαγκιά ακόμη, αντί να τον διώξει κλοτσηδόν !!
Αλλά τέτοιοι χωριατόμαγκες μας αξίζουν εδώ πίσω από τα βουνά που ζούμε.