Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Aνακύκλωση: Δώστε νόημα στα σκουπίδια!

Ζούμε σε μία πόλη στην οποία, λίγο πριν το 2010, ακόμη δεν έχει φτάσει η διαχείριση των απορριμάτων και η ανακύκλωση. Πέρα από αυτό, δεν έχουμε δει ούτε μία πρωτοβουλία από τις αρχές με σκοπό την ενημέρωση και την περιβαλλοντική μας ευαισθητοποίηση.

Το κενό αυτό καλύπτουν διάφορες εταιρίες, οι οποίες έχουν καταλάβει το ενδιαφέρον του κόσμου. Οι ίδιες βέβαια κερδίζουν από τη σχετική διαφήμιση.

Έτσι φέτος τον Ιούνιο έφτασε ένα Κέντρο Ανακύκλωσης έξω από το σουπερμάρκετ Βασιλόπουλος και ανακαλύψαμε για πρώτη φορά, πόσα διαφορετικά υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν. Πανικός είχε γίνει θυμάμαι, μαζεύτηκε εντυπωσιακά μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών.


Αυτές τις μέρες ο ΣΚΑΪ ασχολείται με την ανακύκλωση, στην Αθήνα βέβαια. Μία ολοκληρωμένη πρωτοβουλία με παιχνίδια για τους μικρούς και απαντήσεις σε όλα τα σχετικά ερωτήματα για τους μεγάλους, με στόχο να «ξεκαθαρίσει» μια για πάντα το «τοπίο» όσον αφορά την Ανακύκλώση.

«Διαχωρίζουμε την ήρα (παραπληροφόρηση) από το στάρι» και πετούμε στον κάλαθο των… αχρήστων κάθε «ανακυκλούμενο» μύθο σχετικά με την Ανακύκλωση.

Κι επειδή κανείς ...υπεύθυνος δε θα ενδιαφέρθηκε να παρακολουθήσει και να μας μεταφέρει κάτι κι εδώ που ζούμε, πίσω από τα βουνά, όλοι εμείς μπορούμε να ενημερωθούμε μεταξύ άλλων, για την κομποστοποίηση, για την φωτοκύκλωση, για το τι κάνουμε με τις παλιές οθόνες υπολογιστή, τα ληγμένα φάρμακα, τα παλιά CD, τα πλαστικά μπουκάλια, και πολλά άλλα:

Aνακύκλωση: Δώστε νόημα στα σκουπίδια!
Ανακύκλωση: Ρωτάτε – απαντάμε
Συχνές Ερωτήσεις- Απαντήσεις για την Ανακύκλωση


2 σχόλια:

ges woat είπε...

Το Σάββατο η προσπάθεια του ΣΚΑΙ περνάει κι από τα Γιάννενα. Αν και θα είναι υποκριτικό έτσι και τύχει να βγούμε πρώτοι, κάτι παλιές συσκευές που μάζεψαν οι γονείς μου και τα παλιά εξαρτήματα από τα διάφορα PC μου, θα πάω να τα καταθέσω.

http://www.skai.gr/articles/news/environment/%CE%97%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82/

Umbrella είπε...

με πρόλαβες, ετοίμαζα νέα ανάρτηση....