Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Η πόλη του Αρχιτέκτονα


Κλείνοντας τη μικρή μας τριλογία στην αρχιτεκτονική, θα σας παρουσιάσουμε τις δύο νεαρότερες Αρχιτεκτόνισσες της πόλης μας: την Αντιγόνη Γέροντα και την Μαρία Λώλου, οι οποίες μόλις πριν τρεις μήνες παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη, την διπλωματική τους εργασία με τίτλο:
Ανασχεδιάζοντας το Κέντρο των Ιωαννίνων !

Ίσως τις συναντήσατε τον τελευταίο χρόνο, να φωτογραφίζουν και να μαζεύουν στοιχεία, για να καταλήξουν σε μία πολλή ενδιαφέρουσα εργασία, με σχέδια και προτάσεις για ένα ανθρώπινο, σύγχρονο και όμορφο κέντρο των Ιωαννίνων.

Όσοι ενδιαφέρονται και νοιάζονται για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, θα πρέπει να ενδιαφερθούν και για αυτή την εργασία.
Γιατί είναι καιρός να ακουστούν οι επιστήμονες, οι νέοι επιστήμονες.
Γιατί έχουμε χορτάσει από τις ιδέες των θαμώνων των καφενέδων, των γραφικών συνταξιούχων, των αγράμματων αξιωματούχων και των γενικώς φιλοσοφούντων.

Μέχρι τότε, μια περιληπτική παρουσίαση της εργασίας στα εγγλέζικα υπάρχει εδώ, όπου υπάρχουν και στοιχεία επικοινωνίας.





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα κορίτσια..τα λόγια είναι περιττά..εξαιρετική δουλειά..μπράβο και σε σένα που μας ενημερώνεις..άντε τώρα να βρεθούν άνθρωποι με όραμα να το κάνουν πράξη.. εκεί περέπει να στοχεύσουμε..όχι μόνον σχέδια..ο καθένας τις ευθύνες του..και όσοι θέλουν ψήφο να δεσμευτούν για έργα και πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα.. τέρμα τα κορόιδα..και συ ομπρέλλα να γράφεις πιο συχνά και πιο οργισμένα..όλα στο φως..

latecomer είπε...

Δυστυχώς τις εικονίτσες της μικρογραφίας δεν καταφέρνω να τις δω. Από την ενσωματωμένη στην ανάρτηση εικόνα φαίνεται ενδιαφέρον σχέδιο. Πότε έχετε δημοτικές εκλογές; Θα ήτανε καλό να δούμε πως τοποθετούνται οι υποψήφιοι. Νομίζω η έρευνα καλύπτει τις τρεις προϋποθέσεις για να είναι αρεστό ένα πρότζεκτ σε πολιτικούς (απλό, δημοφιλές και οικονομικό).

Ναπoλέων είπε...

Καιρό είχα να περάσω από εδώ.
Και γιατί τραβιόμουνα με πολλά και γιατί είχες πει ότι θα "ξεκουραστείς" επ' αόριστον.

Χαίρομαι που σέ ξαναβρίσκω.
Και που έφτιαξες ολόκληρη «κατάσταση» στο "facebook" για την ΟΑΣΗ.

Την δουλειά των κυριών θα την δώ και ίσως καταφέρω να μεταφέρω κάποια κομμάτια στα μπλογκ των "Πολιτών για την αναβίωση της ΟΑΣΗΣ".

Καλό μήνα νά 'χουμε.
α-α-ε
Ν.

Umbrella είπε...

Καλώς τον!
Όχι, το επ' αόριστον δεν το είπα εγώ...
Με γεια και το φέησμπουκ!