Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η Έκθεση του Αρχιτέκτονα

Την έκθεση «Tο Όμορφο δεν είναι παρά η αρχή του Τρομερού» διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης από 17 Οκτωβρίου 2009 έως 10 Ιανουαρίου 2010, σε επιμέλεια του Αρχιτέκτονα κ. Απόστολου Καλφόπουλου στη Μονή Λαζαριστών.

«Στόχος είναι, στην έκθεση, τα έργα των καλλιτεχνών (ζωγραφικά έργα, σχέδια, γλυπτά, κατασκευές, βίντεο, animation, μουσική, performance) και τα τεχνουργήματα λαϊκής τέχνης (καρναβαλικές στολές, παραμύθια, διηγήσεις, στίχοι, μουσικά όργανα, χειροτεχνήματα, κλπ) να συνθέτουν ένα συνολικό περιβάλλον-εγκατάσταση, μία ατμόσφαιρα, που να εντείνει τις έμμεσες συνδέσεις, να επιτρέπει νέες απόψεις για τα αντικείμενα, και να δημιουργεί νέες ιδέες για αυτά. [...] σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης.

Η έκθεση συνεργάζεται με διάφορα μουσεία και συλλογές σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το Μουσείο Ηπειρωτικής Λαϊκής Τέχνης Κ. Φρόντζος.
Στην έκθεση συμμετέχουν 25 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και οι Γιαννιώτες (και Αρχιτέκτονες και αδερφοί και ολίγον Νεοϋορκέζοι) Ιάσονας και Βαγγέλης Πανταζής.

Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, μέχρι τις 10 του Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: