Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Μιχάλης Γκανάς, Νίκος Ξυδάκης

Απόψε, στα Άνω Πεδινά του Ζαγορίου, συνέβη το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός των τελευταίων χρόνων στο Νομό Ιωαννίνων!
Μπράβο στους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανωσουδενιωτών.
Τα Γυάλινα Γιάννενα, Στο Πέτρινο Ζαγόρι

Οι φλόγες έλιωναν τα κεριά στο μανουάλι, ενώ ο παπα-Μιχάλης κήρυττε τον δικό του λόγο. Τα λόγια γίνανε ύστερα ψαλμωδίες από τον Ξυδάκη, στο εκκλησιαστικό πιάνο και το ξύλινο πάτωμα.

Τα πλαστικά Γιάννενα του σήμερα, δεν ήρθαν, ήταν στην πλατεία Μαβίλη, για να στήσουν το νέο τους Λούνα Παρκ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Etyxe na do ena apospasma arketon lepton sto ITV kai gelousa olh thn ora.Ayto theoreitai politismos;Sthn arxh nomisa oti htan kapoios komikos alla meta katalaba kai lypithika ton kosmo pou plirose gia na dei ayto to theama.

Umbrella είπε...

Και καλά έκανες φίλε anonyme.
Αυτό που συνέβη στα Άνω Πεδινά, απέχει έτη φωτός από τα ωραία πανηγύρια μας, το Ρόδον, τα κλαρίνα του tv1 και τις λοιπές νερόβραστες ντεμέκ πολιτιστικές εκδηλώσεις που μας σερβίρει η πόλη μας.
Δύσκολα θα σε συγκινούσε έτσι απλά.

Umbrella είπε...

Μου θύμησες και το ITV. Ανέβηκαν που λέτε ως το χωριό, κάνοντας εμφανώς αγγαρεία, δυο γελοία παλικάρια.

Ο ένας με την κάμερα τραβούσε τους θεατές!!! (δεν του γέμισε κι αυτουνού το μάτι ο Γκανάς, ούτε ο Ξυδάκης) Κι επειδή ο χώρος του κοινού φωτίζονταν μόνο από κεριά, ρωτούσε εναγωνίως αν θα ανάψουν τα φώτα, να τραβήξει κανένα πρόσωπο!!

Το άλλο το ακατοίκητο, επέστρεψε και περιέγραψε κάποιο μεσημέρι την εκδήλωση. "ε, να μωρέ, ήταν μια εκδήλωση εκεί, με πήματα και τραγούδια. Ήταν ένας Ξυδάκης και ο ποιητής, ε, δε θυμάμαι, μου διαφεύγει τώρα το όνομα"...