Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Αποστρατικοποιημένα Ιωάννινα

Την ώρα που οι άρχοντες της πόλης μας ονειρεύονται στο στρατόπεδο Βελισσάριου, οικόπεδα, αστυνομικά και διοικητικά μέγαρα, ασφαλτοστρώσεις, εμπορικά κέντρα και γήπεδο ποδοσφαίρου, σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσεται ένα κίνημα για την πλήρη απόδοση των στρατοπέδων στις πόλεις.

Την ίδια ώρα, εμείς οι Γιαννιώτες, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να το καταφέρουμε.
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, έγινε βουλευτής με τις δικές μας ψήφους. Εμείς τον στείλαμε στη Βουλή. Τι θα κάνει λοιπόν ο υφυπουργός για την πόλη του; Για να τον θυμόμαστε για πάντα και να τον μνημονεύουμε;

Θα συνεννοηθεί με τον Γκόντα άμεσα για την ανταλλαγή των εκτάσεων του στρατοπέδου, ώστε ολόκληρο το στρατόπεδο να αδειάσει άμεσα και να ξηλωθούν οι φράχτες του.
Θα ξεκινήσει τς διαδικασίες για τη μεταφορά της Μεραρχίας, του Φρουραρχείου, του Στρατοδικείου και της Λέσχης, στις εγκαταστάσεις του Στρατού στο Πέραμα. (Το έχουν κάνει ήδη οι πόλεις του πρώην ανατολικού μπλοκ, εμείς τι περιμένουμε;)
Το όμορφο κτίριο της Μεραρχίας μπορεί να γίνει το μουσείου της 8ης Μεραρχίας, και τα υπόλοιπα κτίρια να δοθούν στην πόλη.

Και όλα αυτά γρήγορα, πριν τις εκλογές.
Τις εμφανίσεις σε γάμους, βαφτίσια, χορούς, εκδηλώσεις και εγκαίνια τις κάνατε και πριν υπουργοποιηθείτε, κύριε βουλευτά. Μήπως είναι ώρα να κάνετε τώρα κάτι για την πόλη σας;

Και ας δούμε τι συμβαίνει δίπλα μας, στην Πρέβεζα (μέσω Καβάλας)!

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης για την απόδοση των στρατοπέδων στις πόλεις, η δημοτική κίνηση της πόλης της Καβάλας «Νέα Πόλη», οργάνωσε σχετική ημερίδα την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009. Καλεσμένος μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Μιλτιάδης Κλάπας για να παρουσιάσει τη δράση του δήμου του, σε σχέση με τα στρατόπεδα. Δείτε την παρουσίαση εδώ:


Κύριοι της δημοτικής αντιπολίτευσης, αρκετά με την θεωρία, κάντε κι εσείς κάτι χρήσιμο επιτέλους. Οργανώστε μία ημερίδα (στο νέο θεατράκι κατά προτίμηση, στα παλιά σφαγεία!). Φέρτε μας ειδικούς εισηγητές να μας ενημερώσουν. Να ασχοληθούμε, να διαμορφώσουμε άποψη. Φωνάξτε και τους φίλους από την Καβάλα και τον Κλάπα, γιατί όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: