Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Τα φώτα της παμβώτιδας

Οι δύο όψεις της πόλης μας:
- το όμορφα φωτισμένο κάστρο κυκλωμένο από τις φιγούρες των πλάτανων που ακόμη δεν άγγιξε ο αντιδήμαρχος αφαίρεσης πρασίνου.

- η λαμπρή παραλίμνια ζώνη της μάσας με τις γνωστές γυάλινες επεκτάσεις και τις προσφάτως τεράστιες φωτεινές επωνυμίες οι οποίες δίνουν μια νότα καλογουστιάς και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το που βρίσκεται το "Αγνάντι" και ο "Φίλιππας".

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως αν νικήσουμε τη φοβικότητα μας τότε θα δούμε ότι όλα αυτά τα δένδρα, γύρω γύρω απ' το κάστρο, θέλουν κόντεμα...Αλλά το αισθητικό αυτό θέμα θα αντιμετωπισθεί μόνον όταν πέσει ένα κλωνάρι ή δένδρο και σκοτώσει κάποιον...(Να επιτεθούμε στο αδύνατο...Είναι πλέον ανάγκη)

Ανώνυμος είπε...

Τα δέντρα θέλουν περιποίηση και φροντίδα.
Δεν τα αφήνεις στην τύχη τους,
αλλά δεν τα ακρωτηριάζεις κιόλας γιατί μόνο μέχρι εκεί σου κόβει.

Η δενδροκομία είναι επιστήμη η οποία διδάσκεται στα πανεπιστήμια.

BiBiBo είπε...

Hi! Apla ithela na dwsw sigxaritiria gia ti selida k afou se kalopiasw na sou zitisw tin adeia na tin anevasw stin selida mou sto fbook gi an ati doun k alloi filoi mou Gianniwtes :-)

Ανώνυμος είπε...

Ο πλάτανος της ομώνυμης πλατείας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που λέω.
Θυμάσαι τον πανικό των πρωτοσέλιδων!!! γραφημάτων...για το κλάδεμα(ακρωτηριασμό κατ' εσένα) του πλατάνου αυτού, που σήμερα ενάμιση χρόνο αργότερα είναι θραψερός.
Είμαστε συντηρητική και φοβική κοινωνία.Αν δεν το παραδεχθούμε δεν θα μπορέσουμε να (το) αλλάξουμε.Όλα τα δένδρα της παραλιμνίου θέλουν "κατέβασμα" κατά το μισό τους.Δεν χρειάζεται να είσαι και πολύ ειδικός...

Ανώνυμος είπε...

Έχω καιρό να περάσω από τον Πλάτανο και δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω.
Η μαζική όμως επιχείρηση εξόντωσης (όχι μόνο ακρωτηριασμού) δέντρων στα Ταμπάκικα με απασχολεί τελευταία.
Υπάρχει σχέδιο? Υπάρχει μελέτη? Έχουν κάτι στο νου? Γιατί δεν το ανακοινώνουν?
1. Να σκεφτώ εγώ πως θέλουν να ανοίξουν χώρο για επέκταση των μαγαζιών απέναντι?
2. Να σκεφτώ πως θέλουν να δημιουργήσουν θέσεις στάθμευσης?
3. Να σκεφτώ πως ο Ανυφαντής έφτιαξε μια ομάδα-θίασο που ειδικεύτηκε να κλαδεύει όπως-όπως και τριγυρνάει περνώντας την ώρα του, δείχνοντας στους ψηφοφόρους πως είναι δουλευταράς και παράγει και τόσο έργο?
4. Να σκεφτώ πως ομάδα γεωπόνων συνέστησε το ξερίζωμα των συγκεκριμένων δέντρων τα οποία χτυπήθηκαν από σπάνια αρρώστια με σκοπό να ανανεωθεί το πάρκο με νέα δέντρα?
5. Κάτι άλλο?

Να ψηφίσω το 3?

Umbrella είπε...

Μα γιατί να αρκούμαστε σε όλους αυτούς που δεν είναι «και πολύ ειδικοί»??

Σε αυτούς που θέλουν πολύ να καθαρίσουν τη λίμνη, να προστατέψουν το περιβάλλον, να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, να αναπτύξουν τουριστικά την πόλη, να φροντίσουν το πράσινο, να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, να αναδείξουν τον πολιτισμό, όμως δεν είναι "και πολύ ειδικοί".

Πρέπει να απαιτήσουμε τους καλύτερους ειδικούς και να τους αφήσουμε να κάνουν κουμάντο!!

Θα αφήνατε να σας χτίσει το σπίτι κάποιος γυναικολόγος???

Umbrella είπε...

κολληματία δε χρειάζεσαι άδεια, σε ευχαριστώ.