Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Ελευθέρια 2008

Την Πέμπτη 21 του Φλεβάρη έχουμε αργία.
Στις 11.30 το πρωί θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μία μεγαλειώδη Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων ενώπιον της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για μια ακόμη φορά (μήπως και το ξεχάσαμε) θα διαπιστώσουμε το υψηλό φρόνημα του Στρατού μας, τμήματα του οποίου θα παρελάσουν σε άψογους σχηματισμούς, αποδεικνύοντας την άρτια εκπαίδευση των υπερασπιστών της ελευθερίας του ελληνικού λαού κι εγγυητών της ασφάλειάς μας.


Για το σκοπό αυτό οι παραπάνω εγγυητές, ετοιμάζουν την καθιερωμένη ειδική εξέδρα στην οποία θα κάτσουν οι υψηλοί θεατές του γεγονότος. Μία εντελώς παραδοσιακή εξέδρα της εποχής της απελευθέρωσης, την οποία με παραδοσιακό τρόπο ξαναστήνουν και ξαναβάφουν όπου έχει σκουριάσει.
Η γενναιότητα δε των υπερασπιστών, τους εμποδίζει να εργάζονται με προστατευτικό κράνος πάνω στις σκαλωσιές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα στους διερχόμενους.

Τέλος μπορεί κανείς να θαυμάσει την άμεση και άκρως πειθαρχημένη υπακοή στα παραγγέλματα του αρχηγού του τμήματος, ιδιαίτερα όταν αυτός με βροντερή φωνή διέταξε: "ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΙ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: