Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Οπτικές ίνες 26km

<- Η υπεύθυνη προγραμμάτων του Έθνους και της Ευρώπης, κυρία Ασημακοπούλου, μας ενημέρωσε για την έναρξη κατασκευής μιας ακόμη ναυαρχίδας του Δήμου Ιωαννιτών με το όνομα "Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών", μήκους 26 ολόκληρων χιλιομέτρων. Το υπόγειο αυτό δίκτυο θα ονομαστεί μητροπολιτικό καθώς θα ξεκινήσει από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, ενώ ειδικές ίνες που θα τοποθετηθούν στους δρόμους θα μας δείχνουν οπτικά την ύπαρξή του.


Σύμφωνα με το ανακοινωθέν: "Στόχος μας, η καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας"
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για όλους εμάς τους συμπολίτες, οι οποίοι θα δούμε τις υπηρεσίες που μας παρέχονται σήμερα όχι μόνο να καλυτερεύουν αλλά και να φθηναίνουν!

Κάτι που δεν έγινε σε πόλεις όπως τα Τρίκαλα, στα οποία το αντίστοιχο δίκτυο έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί από το 2007 και οι πολίτες αναγκάσθησαν να συνηθίσουν σε νέες και δωρεάν υπηρεσίες τηλεπρόνοιας, ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης, παραπόνων, διαλόγου, κ.α.

Κι ενώ στην πόλη μας η οποία ομολογουμένως συνδέεται με λεωφορεία με πολλές πόλεις και χωριά, ολοκληρώνεται το καινούριο ΚΤΕΛ σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών θα μας φέρει πιο κοντά στην Ψηφιακή Ελλάδα σε 2-3 χρόνια, και αν είμαστε τότε τυχεροί ίσως ένας 33χρονος Αντιδήμαρχος θα δίνει μία συνέντευξη σαν κι αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: