Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το Φεστιβάλ της Δράμας τιμά τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, τιμώντας την μνήμη του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη που έφυγε φέτος αιφνίδια από κοντά μας, θα προβάλλει σε πρώτη παρουσίαση την δεκαπεντάλεπτη ταινία του Χάρη Παπαδόπουλου «Η Φλώρινα του Θόδωρου Αγγελόπουλου».

Η ταινία, που θα προβληθεί την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου κατά την τελετή έναρξης  του Φεστιβάλ, παρήχθη το 2009 με αφορμή τη βράβευση του Θόδωρου Αγγελόπουλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα Πρέσπεια 2009.
Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός μιλά για τις ταινίες του και τον συγκλονιστικό χώρο της Βόρειας Ελλάδας που τόσο πολύ τον έχει εμπνεύσει.

Στο πλαίσιο του τιμητικού αφιερώματος  του φεστιβάλ στον έλληνα auteur, θα παρουσιαστεί και το  τελευταίο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού  το «Δέντρο», το οποίο είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο με κείμενα που φέρουν σημαντικές υπογραφές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19/9.
[culturenow.gr]

Πού είναι όμως «Τα Γιάννενα του Θόδωρου Αγγελόπουλου»;
Μία μικρή εκδήλωση του Πανεπιστημίου τον περασμένο Απρίλιο με δυο ομιλίες και μία προβολή. Αυτό. Η πόλη μας που δυσκολεύεται στην παραγωγή πολιτισμού και προτιμάει ακόμη να φιλοξενεί τον περιοδεύων στην επαρχία πολιτισμό, ίσως περιμένει τον ίδιο τον σκηνοθέτη να ...έρθει να προτείνει ένα ωραίο αφιέρωμα. 

Πόσο θα κόστιζαν λίγες πινακίδες στα μέρη της πόλης μας που χρησιμοποίησε ως σκηνικά ο μεγάλος σκηνοθέτης; Όπως ας πούμε, το πανδοχείο της "Αναπαράστασης":


Ζηλεύουμε τα παιδιά του 7ου Γυμνασίου που είχαν την τύχη να ακούσουν τον Θόδωρο Αγγελόπουλο να τους μιλάει για την τέχνη του, τον Μάιο του 2009:


Δεν υπάρχουν σχόλια: