Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Είδαμε τα Γιάννενα αλλιώς...

16-22 Σεπτεμβρίου, ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας.
22 Σεπτεμβρίου ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Στην πόλη μας, το Σάββατο κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν μία ημέρα πριν με σκοπό να κορυφωθούν το Σάββατο. 

"Αφορμή για να δούμε τα Γιάννινα αλλιώς…"
Στα πλαίσια του προγράμματος VIEW-MASTER, ο Δήμος Ιωαννιτών μοίρασε αυτοματοποιημένα (!!), σε μικρούς και μεγάλους οκτώ (8) συσκευές, στις οποίες προβάλλονταν εικόνες ποδηλατοδρόμων, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων δίχως αυτοκίνητα. Βοήθησε και η ηλιοφάνεια ώστε οι δημότες να ευχαριστηθούν τις εικόνες.



Όσοι δε μπόρεσαν να δουν μέσα από τις ειδικές συσκευές, είχαν την τύχη να δούνε τον Δήμαρχο να καπνίζει καβάλα σε ποδήλατο. Ο Δήμαρχος ο οποίος μια τέτοια επετειακή και ηλιόλουστη μέρα, δε μπόρεσε να περπατήσει 400 μέτρα από το Δημαρχείο, αλλά προτίμησε ως απλώς δημότης, να σταθμεύσει παράνομα όπου τον βόλευε. Δίπλα του διπλοπάρκαρε και το φορτηγό(!!) μεταφορικής εταιρίας, μιας και οι τροφοδοσίες γίνονται στην πόλη μας οποτεδήποτε και οπωσδήποτε...


 Δεν έλειψαν και οι κλασικές καθημερινές εικόνες της πόλης μας, όπως ο διπλοπαρκαρισμένος κύριος, σε ώρα πανικού στην 28ης Οκτωβρίου, ο οποίος διαβάζει αμέριμνος την εφημερίδα του. Βέβαια έχει ανάψει τα αλάρμ καθότι στα 250 μέτρα βρίσκεται το αστυνομικό μέγαρο και δε θέλει να δώσει δικαιώματα.


Λίγο πιο πέρα, την ώρα της γιορτής, στον όμορφο πεζόδρομο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, πεζοί και καροτσάκια στριμώχνονται για να γλιτώσουν από ΙΧ και μηχανάκια, ενώ αναζητούν και τρόπους να ξεπεράσουν το μπλοκάρισμα των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα.


Η γιορτή της μισής ώρας χωρίς αυτοκίνητο(?) που έγινε στα πλαίσια της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία πάνω στην πλατεία δύο (2) αυτοκινήτων, ένα εκ των οποίων μάλιστα υβριδικό, ώστε να σηματοδοτηθεί η έναρξη των εορτών των "364 ημερών με αυτοκίνητο" που γίνονται κάθε χρόνο στην πόλη μας.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους αρμόδιους του προγράμματος VIEW-MASTER, μόλις ξεπεραστούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα διατεθούν περισσότερες συσκευές με όμορφες εικόνες ποιότητος ζωής, στο Ρολόι, στο Μώλο αλλά και στο Νησί, γιατί η πόλη μας δεν είναι μόνο Κέντρο - Μώλος.


Η πόλη μας αλλάζει! Το βλέπεις;

1 σχόλιο:

Χρήστος είπε...

...και βεβαίως την "ημέρα χωρίς αυτοκίνητο" είναι σχεδόν αδύνατο να κυκλοφορήσεις με το αστικό λεωφορείο (μποτιλιάρισμα σε περιφερειακούς του κέντρου δρόμους, η στάση του Δικαστικού να υπολειτουργεί επειδή η κεντρική πλατεία είναι κλειστή, κλπ)!