Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο ποδηλατικός τουρισμός ...πλησιάζει


21-26 Αυγούστου 2012  -> Πάτρα - Πειραιάς - Κρήτη - Ρόδος - Τουρκία.

Ποδηλάτες από την Ελλάδα και την Τουρκία, μέλη των Εθνικών Συντονιστικών Κέντρων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo, ξεκινούν να ποδηλατήσουν την Μεσογειακή Οδό EV8.

Η ευρωπαϊκή διαδρομή ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και από τα παράλια της Γαλλίας και το Μονακό, διασχίζει κάθετα την Ιταλία και μέσω Σλοβενίας, Κροατίας, Μαυροβούνιου και Αλβανίας συνεχίζει νότια στο Ελληνικό Τμήμα μέσω Ηγουμενίτσας και Πάτρας για να καταλήξει στην Αθήνα.


Πρόκειται για δράσεις με σκοπό την αξιολόγηση των κρίσιμων τμημάτων, τον σχεδιασμό και τη παρακολούθηση της κατάστασης των διαδρομών. Επίσης συγκεντρώνονται πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες (δημόσιες μεταφορές, διαμονή, ενοικίαση ποδηλάτων και προσφορές κράτησης κ.α.) για την ενσωμάτωση των διαδρομών Eurovelo σε εθνικό επίπεδο σε υπάρχοντα και σε νέα έντυπα προϊόντα όπως χάρτες και οδηγούς διαδρομών.


Όσοι φορείς συμμετέχουν και ασχολούνται ενεργά με τον σχεδιασμό, είναι σε θέση να προτείνουν προς έγκριση πιθανές εναλλακτικές διαδρομές.
Στο κομμάτι Ηγουμενίτσα - Πάτρα που μας αφορά περισσότερο, δε φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα.
Θα μπορούσε κάποιος να προτείνει η διαδρομή να περνάει και από τα Ιωάννινα; Ποιος όμως;;


Την ώρα που η διαδρομή 8 σχεδιάζεται, η Ήπειρος είναι στα πανηγύρια!
Την ώρα που οι Τούρκοι ποδηλάτες έρχονται στην Πάτρα (ενώ θα μπορούσαν να έρθουν στην Ηγουμενίτσα!) εμείς ετοιμαζόμαστε να πάμε εκδρομή, ε συγνώμη, σε επιχειρηματική αποστολή στη Σμύρνη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: