Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών

Να πούμε και τα θετικά των Νέων Ιωαννίνων. Ο κοινωνικός τομέας φαίνεται να δουλεύει, τουλάχιστον πολύ περισσότερο από τους λοιπούς τομείς. Αυτό αντανακλάται και στο έντυπο που κυκλοφόρησε ο Δήμος. Θα το βρείτε εδώ.  


Οι εικόνες που συνοδεύουν τα κατατοπιστικά κείμενα δείχνουν χαρούμενους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα πολίτες των πιο αναπτυγμένων πόλεων του δυτικού κόσμου.

Δείτε στο έντυπο τη Γεωργία στο αναπηρικό καροτσάκι η οποία έφτασε μόνη της, μέσω του δικτύου των ειδικά μελετημένων πεζοδρομίων της πόλης μας, σε ένα από τα περιποιημένα καταπράσινα πάρκα μας. Δείτε και την Ulrike σε πάρκο Zuiderpark στο Rotterdam. Ίδιες είναι!


Δείτε επίσης στο παραπάνω έντυπο τον μπαρμπα-Μήτσο και την κυρία Χαρίκλεια. Ένα από τα εκατοντάδες ευτυχισμένα ηλικιωμένα ζευγάρια της πόλης μας. Συγκρίνετέ τους με τον κύριο John και την Deborah που ζουν σε οίκο ευγηρίας στην Καλιφόρνια. Ίδιοι είναι!


Τέλος, παρατηρείστε στο έντυπο την ευτυχισμένη οικογένεια Παπαδημητρίου, στην αυλή της μεζονέτας τους στη Βρυσούλα. Τι έχουν να ζηλέψουν από τους Dilworth στο Abbotsbury της Αγγλίας; Τίποτα εντελώς, ίδιοι είναι!


Η ζωή μας τους τελευταίους 19 μήνες των Νέων Ιωαννίνων έχει αλλάξει τόσο πολύ που δεν το έχουμε καν καταλάβει.
Τι κι αν όλα δείχνουν σταματημένα εδώ και δεκαετίες. Τι κι αν όλα δείχνουν να έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Τι κι αν όλα δείχνουν να υποφέρουν από τους τουλάχιστον ανεπαρκείς ανθρώπους των Νέων Ιωαννίνων. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της μεγάλης αλλαγής που έχει συντελεστεί.
Θα σας κρατάμε ενήμερους σε περίπτωση που εκδοθεί νέο φυλλάδιο με νέες φωτογραφίες της νέας εποχής των Νέων Ιωαννίνων. Ναι.

1 σχόλιο:

μπιρμπίλω είπε...

Έκανες δ'λειά εσύ. Μπράβο σ'