Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

78ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

Η τελευταία φάση του 78ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων. 

Συνολικά 310 αθλητές από 27 σωματεία από όλη την Ελλάδα, παίρνουν μέρος στους αγώνες που αφορούν στις κατηγορίες παίδων, κορασίδων και ΑΜΕΑ.



Ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη μας, σε ένα άθλημα με πολλές γιαννιώτικες διακρίσεις. Όμορφες πρωινές εικόνες στη λίμνη, αγωνία στο Κέντρο Κωπηλασίας Παμβώτιδας (ΚΕΚΩΠ) για τους αθλητές και τους ανθρώπους τους, ξάφνιασμα για όσους απολαμβάνουν τη δροσιά του Μώλου.


Ξάφνιασμα, γιατί η πόλη μας, η γεμάτη με αφίσες του ξενέρωτου Μανδραγόρα και των λοιπών καλοκαιρινών επιθεωρήσεων, δεν ενδιαφέρεται να ενημερώσει δημότες κι επισκέπτες για το μεγάλο γεγονός της κωπηλασίας.
Αυτή την περίοδο τα Νέα Γιάννενα νοιάζονται μόνο να μας ζητήσουν τη συμμετοχή στη διαφήμιση εταιριών για τη δήθεν ανακαίνιση του αθλητικού κέντρου (!) Καλούτσιανης.

Και το παρατημένο από χρόνια ΚΕΚΩΠ, κρυμμένο και απρόσιτο στον απλό δημότη. Μία πινακιδούλα HOTEL ΚΕΚΩΠ, δίπλα από την τεράστια πινακίδα πρώην σουπερμάρκετ, ίσως σε οδηγήσει στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της πόλης μας, το οποίο σήμερα βρίσκεται δυστυχώς σε μαύρα χάλια.   


Την Κυριακή το μεσημέρι γίνονται οι τελικοί. Ευκαιρία για έναν ακόμη λόγο του Δημάρχου, για λίγες ακόμη φωτογραφίες των υπευθύνων αθλητισμού. Ίσως πάλι, απουσιάζουν από την πόλη για λίγη ξεκούραση (τους έκατσε βαρύς ο ...Μανδραγόρας) και δεν πήραν χαμπάρι την ευκαιρία για φωτογράφιση.
Το χειρότερο ίσως, είναι η χαμένη ευκαιρία για τους υπευθύνους του τουρισμού. Πάνω από 200 αθλητές με τις οικογένειές τους φιλοξενούνται στα Νέα Γιάννενα γι' αυτό το Σαββατοκύριακο. Ποιος θα τους ενημερώσει για το Χριστουγεννιάτικο χωριό των Χριστουγέννων, το οποίο ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα, στα πλαίσια και του εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερων Χριστουγέννων της πόλης μας?   

Το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα
και άλλες πληροφορίες των αγώνων,
θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: